• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pola veka "Zeke", ali nema "Bjeke"

Autor mondo.rs

U FK Partizan se setili jubileja - 50 godina Žarka Zečevića u klubu. Iako je on od 2007. godine u penziji. "Zeko, alal ti vera šta si sve izdržao", rekao mu predsednik Milorad Vučelić.

 Žarko Zečević 50 godina u FK Partizan Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Žarko Zečević je jedan od ljudi Fudbalskog kluba Partizan koji je kao rukovodilac obeležio istoriju tog kluba.

U saradnji sa ostalima, a pre svih Nenadom Bjekovićem i Ivanom Ćurkovićem, Zečević je rukovodio beogradskim klubom, bilo je uspona, padova, nekih dešavanja i događaja koji će ostati "misterija", ali je svakako ostavio dubok trag.

Njegova "zaostavština" je Sportski centar "Teleoptik" u Zemunu, koji je napravljen u vreme kada ni mnogi evropski klubovi nisu imali tako moderan sportski kompleks. Želeo je da napravi i moderan stadion, ali je ta ideja ostala nerealizovana. Pre svega zato što je birokratija to zakočila, projekat je ostao u nečijoj fioci...

Dobivši razne poklone povodom "pola beka" bivstvovanja u Partizanu, Zečević se prisetio događaja od pre 10-ak godina.

"Kada sam 2007. godine odlazio u penziju, niko me nije ni kafom ponudio. Evo sad ovo... Čovek kad provede 50 godina u ovakvom klubu onda mu je to ceo život i to je praktično druga porodica u kojoj sam živeo i radio. Sve ono što mi je Partizan pružio ne može ničim da se merim".

Prisetio se i kada je kao klinac došao na prvi trening KK Partizan.

"Bilo je to u sali Vojne gimnazije. Ja sam došao iz Kragujevca, ostali dečaci su me gledali... To je bio moj prvi dodir sa Parrtizanom u kojem sam, evo, do danas i u kojem sam stekao ogroman broj prijatelja kojima se svima zahvaljujem na podršci. Bez te podrške ništa od ovoga ne bi bilo i ništa se ne bi desilo u mom životu tako značajno kao što mi se desilo sa Partizanom".

Počasni predsednik Partizana Ivan Ćurković rekao je da je Zečević kao generalni sekretar bio "briljantan".

"Dragi naš Zele, čestitam ti na svemu što si uradio za Partizan. Kao generalni sekretar rešavao je najteže probleme energijom kojoj nije bilo ravne. Ti si uvek bio pun optimizma i retkog entuzijazma i u situacijama koje su izgledale nemoguće i nerešive ti si doprineo tome da kao klub izađemo uspešno", rekao mu je Ćurković, uz želju da "uvek ostane prisutan u klubu jer je klubu potreban".

Predsednik Partizana Milorad Vučelić rekao je da je Zečević "najuspešniji generalni sekretar u istoriji Partizana i jedan od dvojice najuspešnijih u istoriji srpskog fusbala".

"On je uradio nemerljivo mnogo za Partizan i sa veliki divljenjem mogu da kažem: Zeko, alal ti vera, šta si sve izdržao!", rekao je Vučelić, uručivši mu uramljen dres sa brojem 50.

Na svečanosti u trofejnoj sali stadona bili su mnogi rukovodioci. Ne i Nenad Bjeković, bivši sportski direktor, sa kojim je Zečević najbliže sarađivao.

Ali, upravo je ova godina bila godina kada se čuveni tandem Zeka - Bjeka, razišao. Posvađali su se oko vlasti u klubu...

Izvor: MN PRESS

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC