• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Ivica Iliev doveo Marka Nikolića...

Autor mondo.rs

U emisiji TV Partizan u kojoj je analizirana godina crno-belih, otkriveni i detalji oko dolaska Marka Nikolića, spasioca broda koji je tonuo.

 Kako je Ivica Iliev doveo Marka Nikolića... Izvor: MN PRESS

Šta se sve u Fudbalskom klubu Partizan događalo od decembra 2015. godine do decembra 2016. godine, verovatno bi moglo da stane u seriju poput "Montevideo...".

Od šokantnog poraza od Augzburga i eliminacije iz Lige Evrope (iako je Partizanu u toj utakmici u Beogradu "igrao" i poraz od 0:2!), potom poteza Andrije Živkovića i njegov oca, koji su ucenjivali Partizan i ostavili ga bez para od obeštećenja, štrajk i odlazak Abubakara Oumarua, potom lomovi na Skupštini FK Partizan, razlaz nekada velikih prijatelja i saradnika (Žarko Zečević i Nenad Bjeković), povampirenje Dragana Đurića, koji je ostavio Partizan u dugu, napadi "organizovanih grupa navijača" na upravu kluba, veliki bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom (na kraju sezone -14), zatim rana eliminacija iz evropskih kvalifikacija i novi udar na ionako praznuz kasu, ostavka trenera Ivana Tomića...

Kad se podvuče crta ispod ove 2016. godine u Partizanu bi mogli da zapevaju i kafanski hit: "Dobro da nije neko veće zlo...". A moglo je da bude još očajnije...

U tavkom ambijentu malo ko bi prihvatio da dođe u klub i preuzme tim koji nije ni selektirao. A dodatno i to što se u tom trenutku, a reč je o 3. kolu prvenstva, nije ni znalo da li će sadašnja uprava ostati.

U redovnoj misiji TV Partizan sumirana je godina za nama, otkriven je i detalj oko dolaska, tačnije povratka Marka Nikolića na klupu Partizana. Ispostaviće se bio je to jedan od najboljih, ako ne i najbolji potez uprave, predvođene sportskim direktorom Ivicom Ilievim.

A Iliev je, saznali smo iz emisije, hteo da se žrtvuje da bi Nikolić bio doveden!

O čemu je reč?

Marko Nikolić je u dosadašnjoj karijeri blisko sarađivao sa Rankom Stojićem, nekada golmanom Partizana i zagrebačkog Dinama, potom finansijerom FK Rad i fudbalskim menadžerom. Ranko Stojić se, u vreme turbulencija u Partizanu i borbe za vlast, otvoreno stavio na stranu Nenada Bjekovića i ekipe koju je okupio, a Ivana Ćurkovića i Žarka Zečevića, "ocrnio" u nekoliko intervjua.

U Partizanu su lomili šta da rade, jer su verovali da su Ranko Stojić i Marko Nikolić i dalje bliski.

"Iliev je tada, na jednom od sastanaka rekao: 'Ljudi, neka dođe Marko Nikolić on je dobar za Partizan makar za sportskog direktora morao da dođe Ranko Stojić! Neka Stojić bude sportski direktor, ja ću da se povučem, ali neka dođe neko za koga ja verujem da je dobar trener'", preneo je ove detalje Željko Pantić u emisiji "Partizanov vesnik".

Zanimljiv je bio i komentar Ivana Ćurkovića (sada počasnog predsednika):

"Ranko Stojić može da kroči u Partizan samo kad ja odem".

U međuvremenu, saznalo se da su Ranko Stojić i Marko Nikolić "na ratnoj nozi", da ne pričaju, odnosno da ne mogu očima da se vide, jer je Stojić okrenuo leđa Nikoliću u ljubljanskoj Olimpiji.

Nije više bilo prepreka da Nikolić bude angažovan, a on je vratio za datu podršku i povukao brod iz dubina na površinu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC