• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razgovarao s Terzićem, završio u Humskoj

Autor mondo.rs

Uroš Đurđević, ubojiti napadač Partizana i strelac devet superligaških golova u polusezoni, otkriva kako je zamenio strane Topčiderskog brda, zašto je izabrao inostranstvo pre Srbije i šta očekuje na EURU u Poljskoj.

 Uros-Djurdjevic-Partizan Izvor: MN PRESS

Poslednjih nekoliko godina nije bilo prelaznog roka, a da se ime Uroša Đurđevića nije vezivalo za Partizan ili Crvenu zvezdu.

Mladi napadač je posle osvajanja omladinske titule šampiona Evrope 2013, u januaru sledeće godine, ipak, izabrao inostranstvo. Karijeru je nastavio u Holandiji.

Dve godine kasnije bio je na putu povratka u Srbiji. I opet su se "večiti" sukobili na fudbalskom tržištu. Ovaj put Zvezda je imala prednost, a Uroš je bio na korak od potpisa.

Pregovori su, međutim, propali, jer je neko u Ljutice Bogdana smatrao da Đurđević nema kvalitet za crveno-bele. Partizan je reagovao ekspresno i 22-godišnji napadač je postao član crno-bele porodice.

"Volim da gledam fudbal, uvek odgledam svoj meč, da vidim kako je to delovalo. Analiziram. Najzanimljivija mi je Premijer liga, a omiljeni klub Čelsi", kaže Đurđević.

 "U svakom prelaznom roku bila je priča Zvezda ili Partizan. Želeo sam da idem preko, ne mogu da kažem da sam napravio grešku. Posle sam mislio da mogu da igram u Seriji A i da je bolje da pređem u Palermo nego da se vratim, a bilo je ponuda", priseća se u novogodišnjem intervjuu Đurđević prvog odlaska iz Srbije.

I kako na kraju od Zvezde do Partizana?

"Gospodin Terzić je hteo da me dovede. Razgovorali su sa mnom i mojim menadžerima... Ne bih više o tome, napravio sam odličan potez što sam došao u Partizan. Bilo je puno komentara da sam zvezdaš i da ne mogu da igram u Partizanu. Obećao sam sebi da ću im dokazati da greše. Mislim da se tako i ispostavilo. Gde god da sam igrao, i u Holandiji, i u Italiji, navijači su me prihvatali, jer sam 100 odsto profesionalac i dajem sve što mogu", nastavlja napadač "parnog valjka", koji je tri godine proveo u omladinskoj školi najvećeg rivala.

Ko je u Zvezdi smatrao da nisi dovoljno dobar?

"Ne svetim se nikome, samo uvek želim da dam maksimum, a onda golovi samo po sebi dođu. To što se neko pronalazi u mojim rečima, nije moj problem", tajanstevn je fudbaler Partizana.

Izvor: MN PRESS


Zašto Partizan?

"Prelomio je Marko Nikolić, kada je opet preuzeo klub. Želeo sam da radim s njim i to je to. Sarađivali smo u Radu i on me je ubacio u prvi tim sa 17 godina. I ranije me zvao Partizan, ali sam prelomio da odem u Vitese", iskren je mladi golgeter.

Partizanovim navijačima predstavio se u najboljem svetlu. Posle Leonarda, Đurđević je drugi strelac ekipe. U jesenjem delu sezone, bez priprema, postigao je 11 golova (devet u Superligi i dva u Kupu).

"Kada sam došao u Partizan postavio sam ciljeve - Evropa, titula i Kup. Za sada ide sve kako treba. Zadovoljan sam igrama ekipe, ali i individualnim učinkom. Postigao sam devet golova u prvenstvu i dva Kupu, a to dosta znači za samopouzdanje napadača. Nikada sebi ne postavljam ciljeve u smislu koliko puta moram da zatresem mrežu. Najbitnije je da kao klub pobeđujemo i da idemo ka tituli, ali lagao bih kada bih rekao da ne želim da budem prvi strelac lige."

Da li crno-beli mogu do titule?

"Partizan igra najbolje u Srbiji i nadam se da možemo. Biće tu i podela bodova, tako da se iskreno nadam da će derbi da odluči prvaka. Imamo šanse i šteta je što smo sada na pauzi. U pravom momentu smo podigli formu, imamo 17 utakmica bez poraza i odlično smo igrali. Odmor, sa druge strane, dosta će nam značiti, pogotovo meni, jer sam u Partizan sam došao bez priprema."
", optimista je Đurđević.

Da se vratiš u 2014, da li bi ponovo izabrao inostranstvo?

"Mislim da je ta odluka da odem plus u mojoj karijeri. Stekao sam iskustvo u Holandji i Italiji. Igrao sam takmičenja u zapadnoj Evropi, ali su neke nefudbalske stvari uticale da ne dobijem minutažu koja sam zaslužio, pre svega u Holandiji. U Italiji me je povreda odvojila od terena."

Šta se dogodilo u Holandiji?

"Bili smo u seriji od deset utakmica bez pobede. Odlučio sam meč protiv Ajaksa, koji se borio za titulu. Savladali smo ih pogotkom u 85. Igrao sam za drugi tim Vitesea, bio najbolji strelac ekipe sa 18 golova, ali nisam dobijao šansu u prvom timu. Za godinu i po dana samo sam dva puta bio starter i verovatno da se nešto drugo kuvalo..."


"Raća Petrović, Nemanja Matić, Ivan Obradović, Filip Đuričić, Marko Simić, Nenad Jestrović, svi oni su učenici čika Arsine škole. Sa pet godina sam počeo kod njega i za pet godina koliko sam proveo u školi nisam propustio nijedan trening. Bilo je zanimljivo, a kada su krenuli turniri bilo je još bolje. Od malena sam na terenu agresivan i kao zvrk", priseća se početaka Đurđević.

Palermo?

"Serija A je jako teška liga za mlade fudbalere, pogotovo za napadača. Previše je iskusnih igrača... Debitovao sam golom protiv Kaprija i već na sledećoj utakmici protiv Milana sam se povredio. To je veliki peh u mojoj karijeri i mnogo me je usporio."

Sada si u Partizan, a to je dobra situacija za mladog fudblera poput tebe. Igraš i stalno si na skeneru skauta najvećih klubova.

"Istina, Partizan svaku utakmicu prati dosta skauta. Stalno si 'na skeneru' kada igraš za dva naša najveće kluba. Meni kao 22-godišnjem igraču je veoma bitan kontinuitet, da budem što više na terenu. To sam dobio u Partizanu, ali mislim da sam vratio klubu i celom stručnom štabu."

Da li te opterećuju naslovi u medijima, komentari?

"Samo ih čitam kada dajem golove. Komentare ne čitam."


Kapiten si "orlića"...

"Pred Andoru nisam želeo traku, jer nisam imao klub. Kada sam rešio taj problem, postao sam kapiten. Imam najviše utakmica u mladoj i mislim da mogu da budem lider. I meni traka znači.

Da li si u kvalifikacijama za EP protiv Iraca pomsilio da ispadate i da nećete u Poljsku?

"Promašio sam penal, gubili smo, ali sam bio siguran da ćemo pobediti. Napadali smo celu utakmicu i golovi su, kao što jesu, morali da dođu. Ne znam za ostale igrače, ja sam bio uveren."

Šta može Srbija na tom takmičenju?

"Očekivanja za Evropsko prvenstvo su velika. Mislim da imamo kvalitet za dobar rezultat. Žreb nam je, po meni, dobar. Nisam želeo Nemce, doduše, dobili smo Špance. Pokazali smo da možemo sa svima da igramo. Mnogo se očekuje i to ne bi trebalo da nam bude teret već podstrek. Mi smo svetski i evropski prvaci, velika je stvar biti kapiten takvih momaka", podvlači Đurđević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC