• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić i Iliev: Sukob FIFPro i FSS ne utiče na nas

Autor mondo.rs

Direktori Crvene zvezde i Partizana veruju da će moći bez posledica da obavljaju zimski prelazni rok, uprkos alarmantnom saopštenju Međunarodnog sindikata profesionalnih fudbalera.

 FIFPro protiv Fudbalskog saveza Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Upozorenje Međunarodnog sindikata profesionalnih fudbalera upućeno igračima, u kojem im se savetuje da ne potpisuju za srpske klubove, izazvalo je reakciju Fudbalskog saveza Srbije, a zatim i Crvene zvezde i Partizana.

U taborima "večitih rivala" ne brinu da bi saopštenje FIFPro moglo negativno da utiče na njih tokom aktuelnog zimskog prelaznog roka, niti kasnije.

Izjave o ovoj temi za list Danas dali su generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzić, i sportski direktor crno-belih, Ivica Iliev.

"Pomenuto saopštenje FIFPro trebalo bi posmatrati kroz prizmu aktuelnog sukoba Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" i FSS, povodom raspuštanja starog, odnosno formiranja novog Arbitražnog suda, mimo znanja predstavnika igrača i, kažu, odredbi Pravilnika. Crvena zvezda ne bi trebalo da se upliće u njihov spor. Takođe, verujemo da ceo slučaj ne može da ima reperkusije na naše klupske kupoprodajne planove ovog januara, pa ni kasnije. Desi se da dođe do zastoja u isplati fudbalera i to ne samo onih sa tuđim pasošima, ali one ne smeju da potraju duže od tri meseca, jer UEFA svako malo češlja poslovanje svih klubova pod svojom ingerencijom. Ko probije kranje rokove, taj rizikuje dobijanje licence za evropska takmičenja, što nikome nije u interesu. Da zaključim, položaj stranaca u srpskom fudbalu je bolji nego pre", smatra Terzić.

"Tim stavom FIFPro nalepljena je ozbiljna etiketa srpskom klupskom fudbalu. Negativna, nažalost. Ne znam na osnovu kakve i čije prakse je sročena takva preporuka, jer mi nije poznat rad ostalih klubova u našoj zemlji, ali siguran sam da ne može poremetiti Partizanove planove ni u ovom ni u sledećim prelaznim rokovima. Za dve godine rada sadašnje Uprave, isplata primanja nije kasnila ni domaćim ni stranim igračima, što meni kao sportskom direktoru daje dobru poziciju u pregovorima sa potencijalnim pojačanjima iz inostranstva", istakao je Iliev.

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", Mirko Poledica, ponovio je tvrdnju da je novo rukovodstvo FSS poništilo Pravilnik o radu arbitražnih sudova u sporovima između igrača i klubova i u novi saziv postavilo tri člana bliska Crvenoj zvezdi i Partizanu.

"Ne sumnjamo mi unapred u njihovo poštenje i pravičnost, nego se pitamo kako će neko ko nije nikada ušao u sudnicu da prelomi u sporu, bez prava žalbe. Ljudi iz FIFPro su ogorčeni, a obaveza im je bila da upozore svoje članove da zaobilaze jednu od fudbalski najsiromašnijih zemalja na svetu, gde, između ostalog, većina momaka igra za 300-500 evra mesečno i neredovno ih prima, a da bi pokrenuli spor za naplatu duga, moraju da daju 1.000 evra FSS", objasnio je Poledica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC