• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha: Malo nisam spavao, ali odbio sam Kineze

Autor mondo.rs

Siniša Mihajlović otkrio je da je u decembru dobio ponudu iz Kine i da mu je bilo potrebno vreme da se odluči. Apeluje da se poštuju igrači koji prihvate da igraju za taj novac.

Ne uspe da odbije svako, ali Siniša Mihajlović jeste taj.

Naš trener, koji sa uspehom vodi Torino kroz Seriju A ka evropskoj sceni naredne sezone, otkrio je italijanskim novinarima da je, poput mnogih trenera i igrača, mogao već ove zime da napusti Evropu i potpiše jak ugovor u Kini.

"U decembru sam dobio ponudu da radim kao trener u Kini, ali sam odlučio da je odbijem jer ne volim da ostavljam posao nedovršen. Da budem iskren, imao sam par neprospavanih noći razmišljajući o plati koju sam mogao da dobijem, ali u životu morate da donosite važne odluke tako da je ovo bio moj izbor", rekao je Mihajlović u nedelji u kojoj bi, posle Aksela Vitsela, još jedan igrač mogao da prihvati da postane multimilioner preko noći.

Sinišina plata...

U italijanskoj javnosti nije se mnogo spekulisalo oko toga koliko Mihajlović zarađuje godišnje u Torinu. Dok je bio trener Milana, često se spekulisalo o plati od 2,3 do 2,5 miliona po sezoni, tako da je izvesno da trenutno zarađuje manje od toga. Najveću platu u Italiji ima Maks Alegri iz Juventusa sa pet miliona godišnje, a na drugom mestu je Lućano Spaleti iz Rome sa tri.

Reč je o hrvatskom napadaču Nikoli Kaliniću, za kojeg je Fiorentina dobila 45 miliona evra vrednu ponudu, a koji bi i sam mogao da zaradi mnogo više nego u Italiji.

Koliko više?

"Trebalo bi poštovati igrače koji odlaze tamo zbog novca, jer karijera fudbalera nije toliko duga, dok treneri traju prilično duže. U Kini možete da zaradite pet ili šest puta više nego što u Italiji dobijete za sezonu. U svakom slučaju, Kina više nije mesto gde se okupljaju 'isprani' igrači, poput Katara ili Sjedinjenih Država", prokomentarisao je Mihajlović.

Posle kratke novogodišnje pauze, Serija A biće nastavljena ove subote utakmicama Empoli – Palermo (18.00) i Napoli – Sampdorija (20.45), dok se u nedelju sastaju: Udineze – Inter (12.30), Kjevo – Atalanta, Đenova – Roma, Lacio – Krotone, Peskara – Fiorentina, Sasuolo – Torino (15.00), Milan – Kaljari (18.00) i Juventus – Bolonja (20.45).

Tabela: Juventus (-1) 42, Roma 38, Napoli 35, Lacio 34, Milan (-1) 33, Atalanta 32, Inter 30, Torino 28, Fiorentina 27, Udineze 25, Kjevo 25, Đenova 23, Sampdorija 23, Kaljari 23, Bolonja 20, Sasuolo 17, Empoli 14, Palermo 10, Krotone 9, Peskara 9.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC