• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Parni valjak" prkosi minusu, od sutra u pogonu

Autor mondo.rs

Fudbaleri Partizana 9. januara počinju pripreme za prolećni deo sezone 2016/2017.

 FK Partizan počinje zimske pripreme 2017 Izvor: MN PRESS

Odmor je završen!


Trener Marko Nikolić u ponedeljak će u Sportskom centru "Teleoptik" okupiti fudbalere Partizana na jutarnjoj prozivci i već istog dana započeti duge zimske pripreme za prolećni deo sezone 2016/2017.

Pred crno-belima je borba na dva fornta - u Superligi Srbije, gde imaju šest bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom, i Kupu Srbije, takmičenju u kojem "parni valjak" brani trofej.

Klub je na kraju prvog dela sezone napustio Gregor Balažic, a u međuvremenu Slovenac je pronašao i novi klub - Ural. Na početak priprema kasniće najbolji strelac crno-belih Leonardo. Brazilac je dobio nekoliko dana više odmora i njegov dolazak očekuje se pred polazak u Sloveniju (Portorož) na prvi deo priprema (19. januar).

Leonardo će gotovo sigurno do leta nositi crno-beli dres, ali je veliko pitanje šta će se onda desiti.

"Postoji interes iz PAOK-a, ali ne i zvanična ponuda. Nikad ne reci nikad, ali 90 odsto neće otići u PAOK. Pričao sam sa ljudima iz Partizana i oni ne žele da ga prodaju u ovom prelaznom roku. Ipak, imam papire u rukama koje neću iskoristiti sada već sledećeg leta kada se klub neće pitati ništa jer Leo ima otkupnu klauzulu. Imam ponude iz Engleske i Nemačke za njega", rekao je nedavno za grčke medije Dimitrij Seljuk, menadžer igrača.

 Iako se dosta spekulisalo oko statusa Alena Stevanovića, vezni fudbaler počeće sa Partizanom, ali je pitanje da li će i završiti pripreme sa Beograđanima. Za Stevanovića je ozbiljno bila zagrejana Antalija, međutim dva kluba se nisu dogovorila oko obeštećenja, što ne znači da će tako i ostati.

Sigurno je samo da Balažic nije jedini fudbaler koji će ove zime napustiti Partizan i da će biti još odlazaka iz Humske.

Kada trener Nikolić započne prvi trening u 10 sati, među igračima neće biti ni novajlije Leandrea Tavambe (potpisao 27. novembra 2016). Kamerunac će se novim saigračima priključiti u ponedeljak posle podne, a prvi trening sa ekipom u 2017. odradiće u utorak.

Tokom priprema očekuje se da u Partizan stigne još novajlija. Poslednjih dana aktuelni su pregovori sa fudbalerom Vojvodine Aleksandrom Paločevićem, koji je i sam priznao da je bilo razgovora sa "valjkom".

Prioritet za sportskog direktora Ivicu Ilieva i trener Nikolića je pojačanje na poziciji štopera. Već neko vreme traju pregovori sa Nikolom Vujadinovićem, iskusnim centralnim bekom članom kineskog Pekinga. Kao rezervna opcija spominje se i povratak partizanovog učenika Marka Simića.

Iako je Partizan demantovao da će Nemanja Miletić napustiti klub, nije tajna da drugoplasirani tim Superlige želi pojačanje i na poziciji levog beka. U medijima su se spominjala određena imena, pre svih Mohamed el Monir, ali do sada nije bilo ništa konkretno.

Zima, definitivno, neće biti burna kao leto u Partizanu, ali navijači trofejnog kluba svakako mogu očekivati zanimljiv prelazni rok i jače crno-bele.

Partizan će pripreme odraditi u Sloveniji i na Kipru, mada nije isključeno da zbog velikih hladnoća dođe do određenih pomeranja i ranijih odlazaka iz Srbije.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC