• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iliev: Leonardo nije na prodaju!

Autor mondo.rs

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev još jednom poručio: "Leonardo nije na prodaju, kao ni Everton, osim ako neko ne ponudi nešto ogromno".

 Partizan-Ivica-Iliev-Prelazni-rok-u-Partizanu. Izvor: MONDO/P. Vujić

Ivica Iliev je u prethodnim prelaznim rokovima navikao navijače Partizana da svakog dana iščekuju nekog novog igrača, počele su i da kruže šale o njegovim "bombama".

U međuvremenu, sportski direktor Partizana je "povukao ručnu" i mnogo opreznije najavljuje nove igrače, promene. Sada kaže da će ovaj prelazni rok biti drugačiji od prethodnih.

"Očekuje nas, napokon, miran prelazni rok. U prethodna dva smo navikli navijače na turbulentan prelazni rok: Sada smo smireni, videli smo da je to što smo radili u prethodnom periodu donelo rezultat i da velika većina njih jesu pravi igrači za Partizan", kaže Iliev za TV Partizan.

Njegova jasna poruka je da pojedini igrači nisu na prodaju. Pre svih, Leonardo i Everton.

 "Leonardo nije na prodaju do leta. Samo u slučaju da neko donese nešto ogromno onda možemo da razmislimo. Ali, recimo, ako neko ponudi nešto veliko za njega i za nekog drugog igrača, ja ću prodati tog drugog. Ne kažem da će se to desiti, nego objašnjavam. Dakle, Leonardo se ne dira, baš kao ni Everton".

Iliev kaže da se sada radi "na glazuri" i da se pravi tim za predstojeću polusezonu, ali i za leto i narednu sezonu.

"Kada sam došao pre godinu dana zatekao sam tim... u kojem sam od 25 igrača želeo da promenim 20 i to smo uradili u godinu dana. Kada smo to odradili, imali smo sreću, bog nas je pogledao, da velika većina, usudio bih se da kažem 90%  bude ozbiljan pogodak. Sada kao slagalica, još dve, tri kockice i tu smo. Naravno, uvek može dopuna, težićemo uvek da tim bude još bolji, tu su i zakoni tržišta, živimo od prodaje igrača... Ako uđemo u neko evropsko takmičenje, ne moramo da prodajemo tri, možemo jednog", dodao je sportski direktor.

Fokus će sada biti na doveđenju centralnog odbrambenog igrača - štopera.

"Gregor Balažic nas je napustio (istekao mu ugovor), Sedrik Gogua zbog poznate situacije (kršenje disciplinskih pravila kluba). Očekujemo da defanzivca brzo rešimo", kaže Iliev i naglašava:



"Nećemo prodati nijednog igrača čiji bi odlazak mogao da utiče na kvalitet igre. Klub će stvarno stati iza svake odluke, prvi ja kao sportski direktor. Prelazni rok je živa stvar, imamo želje, da li će se one poklopiti sa realnom situacijom na tržištu, to ćemo videti. Uglavnom, mi smo spremni, jer u glavi imamo sve moguće opcije i sve scenarije".

Partizan ima 4 štopera, a Iliev posebno hvali Bojana Ostojića, koji je, pomalo, neprimetno angažovan, a postao je jedan od važnijih karika tima. I ne samo što se tiče terena, primećuje Iliev, već i u svlačionici.

"On je važan oslonac ekipe", dodaje sportski direktor, pohvalivši i mladog Nikolu Milenkovića.

Prvom timu priklljučen je još jedan mladić - Strahinja Bošnjak, za koga se očekuje da stekne iskustvo i krene stopama Milenkovića.

Za razliku od prošle zime kada je, sticajem okolnosti, ostao sa samo dvojicom napadača (Valeri Božinov i Dušan Vlahović), trener Marko Nikolić na raspolaganju ima čak sedmoricu.

"Bilo bi poželjno da sada neko ode", kaže Iliev u šali.

Od te sedmorice, Iliev otkriva da je "projektovano" da startni špicevi budu novajlija Leandre Tavamba i Uroš Đurđević, koji je "procvetao" u drugom delu jeseni.

"AKO MOŽE ĐURĐEVIĆ, ŠTO, VALERI, NE BI I TI"

Zanimljiva izjava Valerija Božinova o "konkurentu" u timu Urošu Đurđeviću: "Uroš je meni mnogo pomogao, nesvesno. Kada sam video sa kako i koliko radi, kako igra, to je uticalo i na mene, u pozitivnom smislu. Rekao sam sebi: 'Ako može Đurđević, što ne bi mogao i ti, Valeri?'. Uroš mi je pomogao, nije došao i rekao mi, već sam video kako se bori i onda sam to sebi rekao. Nebitno je ko koliko godinam ima, bitno je kako se ponašaš, imaš li volje, želje, snage za to i tako mi je on pomogao. Ako Valeri bude spreman i kako treba, biće dobro i za mene i za Partizan. U 2017. želim da promenim nešto - ponašanje. Hoću da svaki dan napredujem, da radim kako treba, da učim svaki dan, da budem sve bolji i bolji". Promenio je i ishranu - jede samo piletinu i beli pirinač.

"Imamo još dvojicu iskusnih - Božinov i Nikola Đurđić. Oni su u pravim, zrelim godinama... Ali, trenutno je tako da nisu u prvom planu, što opet ne znači da neće biti. To je surovi profesionalizam i zakon fudbala. Ja se Marku ne mešam u posao, nas dvojica osećamo fudbal na sličan način. Minimum dva igrača će ispaštati, sa mlađim napadačima je to lakše, njih ćemo staviti na dvojnu registraciju i moći će da igraju za Teleoptik (Đorđe Jovanović, Sava Petrov)", kaže Iliev.

Božinovu ističe ugovor za šest meseci, Đurđić ima ugovor na duže.

"Videćemo šta će se tu sve desiti. Najviše je na njima. Ja imam divan, korektan odnos sa njima, ali ovo je posao, profesionalizam. Svi smo zreli da možemo da uvidimo poteze na tržištu i poteze kluba. Svako od njih vidi negde sebe u budućnosti, u Partizanu ili van Partizana. Klub će svakome izaći u susret - uvek smo se trudili da svi na kraju budemo zadovoljni. Ne bih voleo da niko ispašta", komentariše Iliev.

Sportski direktor crno-belih se ne zadovoljava urađenim. Hoće još!

"Ja kao osoba volim pritisak. Svaka moja izjava bila je sa namerom. Kada sam govorio bićemo još bolji i kvalitetniji, to je bilo svesno da bih stavio pritisak, pre svega, na svoja leđa, ali i na leđa trenera i svih igrača. Mi moramo da živimo sa tim pritiskom. Mi smo u Partizanu, moramo da budemo najbolji! Svaka sladeća utakmica je pritisak i moramo svaku da pobedimo, 16 od 16. i sa tim stavom sam ušao u novu godinu, sa tim stavom pravimo ekipu za ovu polusezonu i naredni period".

Završio je ovako:

"Očekujem da igra bude na još višem nivou. Polako vraćamo Partizan Partizanu, znači igru koja pripada Partizanu - mnogo atraktivnih akcija, golova i da publika, kada dođe na stadion, zna da će uživati".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC