• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučelić: Kažnjeni smo jer smo srpski klub

Autor mondo.rs

Predsednik Partizana Milorad Vučelić ponovo o kazni UEFA: "Da smo iz Moldavije ne bi nas kaznili. A štampa se raduje zbog ovoga, kao da živimo u Hitlerovo vreme". Kaže i ovo: "Da sam znao kakva je situacija u klubu, ne bih dolazio".

 FK Partizan izbačen iz UEFA Milorad Vučelić o kazni Izvor: MN PRESS
Izvor: MONDO/P. Vujić



Predsednik Partizana Milorad Vučelić iskoristio je još jedno televizijsko gostovanje da "oplete" po srpskim medijima, ali i po UEFA i po bivšoj upravi (upravama) kluba, za koju je rekao da je urušavala klub.

Rekao je i da dug Partizana trenutno "nije veći od 15 miliona evra, ali ni manji od 12,5 miliona evra", kao i da je generalni sponzor - Telekom Srbija - uplatio 56 miliona dinara (što za stare obaveze, što za nove) i time pomogao da se izmire dugovanja.

Takođe, rekao je i da će danas biti izmirena dugovanja prema bivšem treneru Igoru Spasiću i BSK-u iz Borče, čime će biti otklonjena suspenzija registracije igrača, prema propisima FSS.

Gostujući na TV Pink, Vučelić, inače dugogodišnji novinar i nekada najodgovorniji čovek u Radio-televiziji Srbije u vreme režima Slobodana Miloševića, izjavio je da smatra da je UEFA kaznila Partizan samo zato što je srpski klub!

"Ako neko kažnjava Partizan za 370.000 evra, zar nemate neku primisao da tu ima još nešto? Ne bih sad da zaoštravam odnose... ali, evo recimo da smo iz Moldavije ne bismo bili kažnjeni. Dobili smo nepravednu, drakonsku odluku. Zašto? Zato što je Partizan srpski klub, zato smo kažnjeni! I zato što u štampi uživamo određeni tretman. Kao što se navija protiv Željka Obradovića, tako se navija i protiv Partizana! Pogledajte novine, oni su mrtvi radosni zbog ovoga što se dešava Partizanu! To je meni neverovatno!", rekao je Vučelić.

Listajući štampu, Vučelić je primetio i da mnogi drugi prolaze kao Partizan, recimo Aleksandar Vučić (mada za tako nešto nije imao dokaze u današnjim izdanjima štampe).

"Ponekad imam utisak kao da štampa izlazi u Hitlerovom režimu. Evo, neke naše novine se raduju što je Ramuš Haradinaj pušten!", rekao je Vučelći, za šta takođe nije imao podlogu u današnjoj štampi.

Jedan naslov mu je privukao pažnju: "Klub tone, uprava se češlja".

Uzvratio je: "Eto, vidite, to je jedan od tih naslova. Niti klub tone, niti se uprava češlja!".

Na to što se u medijima postavlja pitanje ko je kriv što je Partizan došao u ovakvu situaciju i gde su pare (a to pirtanje je postavljeno i na ovom portalu), Vučelić odgovara:

"Evo, pogledajte kako se sabiraju ti brojevi o prodaji igrača. Piše za Ivana Šaponjića da je prodat za 3 miliona evra. Nije, nego za pola od toga! Već tu imate grešku. I piše se da pare 'idu negde'. Partizan je ogroman sistem, ima rashode, za plate svake godine treba 7,2 miliona, u Teleoptiku ima 250 zaposlenih, ima 350 momaka koji treniraju... Dakle, to su gluposti, sabiranje baba i žaba! Partizanov elementarni budžet je 12 miliona evra".

Nastavio je da podučava medije:

"Ne zarađuje se tako kako oni pišu. Nismo zaradili, ne zarađuju se tako. Pare ne dođu odmah na račun, nego u ratama... Eto Betis treba da plati za ovoga... eeerh... ovoga... (reč je o Darku Brašancu, prim. aut.)".

Predsednik Partizana ocenjuje da se UEFA ovom odlukom umešala u unutrašnje stvari države i Partizana, jer je klub sa državom, prema zakonu, dugovorio reprogram poreskih dugova.

"Naša sittacija uopšte nije toliko strašna, ima klubova koji su u mnogo lošijem stanju. Ovo se i ne tiče UEFA, mi smo, prema zakonu i u dogovoru sa državom reprogramirali dug. To su uplitanja u nešto što bilo koja međunarodna organizacija ne treba da se meša. Ovo su naša zakonska rešenja i mi smo se na osnovu ponuđenih rešenja opredelili za jedan, koji je nama odgovarao. Takav dokument smo priložili UEFA i taj dokument je stigao na vreme, ali oni su žurili".

Izvor: MONDO/ilustracija - Mario Milojević



Uveren je da će Partizan igrati u Evropi naredne sezone, kaže da će UEFA poništiti svoju odluku...

A šta ako se ispostavi da je dug 2,5 miliona evra, a ne 370.000 evra?

"Ne može da se izjasni da je dug 2,5 miliona evra, jer je to stvar države. Srpska država je suverena država koja ima svoje zakone i po tom zakonu se donose odluke o reprogramu određenih poreskih potraživanja. Srpska država može da otpiše poreze i to ne spada u domene međunarodnih organizacija, osim ako to postane masovno pa se uključi MMF i primeti da remeti postojeću finansijsku stabilnost. Dakle, ako država da reprogram, onda to ne može da odluči neki strani organ".

A zašto su čelnici Partizana krili stvarnu situaciju i odluku UEFA o izbacivanju iz Evrope?

"Nismo krili, nego sam čovek koji koristi vreme da ispravi stvari, da nađe rešenje. Mi pred sudom u Lozani imamo više pravnih opcija i varijanti i na njima već radimo. Vreme radi za nas, jer nam je bitno da igramo u Evropi, pa makar ta odluka bila doneta dan pred žreb za evropska takmičenja", kaže on.

A zašto dug nije plaćen na vreme?

"Pa, nismo imali para...".

Još jednom poručuje:

"Igraćemo u Evropi, ja sam siguran".

A šta ako UEFA ostane pri svojoj prvostepenoj odluci?

Vučelić u ironičnom tonu odgovara: "Ako ne bude tako, predložiću kolektivno samoubistvo, da prestane da se igra uopšte!".

Izvor: MN PRESS



Kaže da se oseća odgovornim, ali samo delimično, jer je ova situacija "delom proizvod rada ranije uprave".

I još dodaje da se sada ne bi prihvatio pozicije na kojoj je da je znao stanje u klubu.

"Da mogu da vratim vreme unazad, ne bih došao ponovo, Nisam verovao da je ovoliki stepen urušenosti koji se događao u Partizanu u prethodnih 10 godina. Sada mi je toliko stalo, jer smo uspeli da konsolidujemo klub, da obezbedimo novog sponzora, da stvorimo tim. Ali, ne bih sad ponovo (došao u klub)".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC