• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otpuštanje Murinja koštalo Čelsi 9,5 miliona evra

Murinjo, koji je sada menadžer Mančester junajteda, otpušten je u decembru 2015. godine zbog loših rezultata u sezoni u kojoj je Čelsi branio naslov šampiona Engleske.

  Otpuštanje menadžera Žozea Murinja 2015. godine koštalo je Čelsi 8,3 miliona funti (oko 9,5 miliona evra) odštete, oktrio je finansijski izvještaj londonskog kluba za sezonu 2015/16.

Murinjoo, koji je sada menadžer Mančester junajteda, otpušten je u decembru 2015. godine zbog loših rezultata u sezoni u kojoj je Čelsi branio naslov šampiona Engleske. “Plavci“ su na kraju nadmetanja u Premijer ligi osvojili deseto mjesto, a finansijski izvještaj za sezonu 2015/16 pokazuje finansijski gubitak od 70,6 miliona funti (oko 80,8 miliona evra).

 Gubitak uključuje i prijevremeni raskid sponzorskog ugovora sa Adidasom, što je Čelsi koštalo 67 miliona funti (oko 76,7 miliona evra). Klub se na takav potez odlučio kako bi potpisao finansijski unosniji 15-godišnji ugovor sa Nikeom, koji mu je garantovao 30 miliona funti (oko 34,3 miliona evra) više godišnje. Desetogodišnju ugovor sa Adidasom, koji je Čelsi raskinuo nakon šest godina, bio je vrijedan 30 miliona funti godišnje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC