• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić o pripremama, Tavambi, štoperu, UEFA...

Autor mondo.rs

Trener Partizana Marko Nikolić sumirao utiske posle prvog dela priprema i ubedljive pobede u kontrolnom meču sa BSK-om iz Borče (6:1).

Fudbaleri Partizana, utakmicom protiv BSK Borče na čuvenoj "Blatuši" podno južne tribine stadiona u Humskoj, zaokružili su prvi deo zimskih priprema, koji je proteklih osam dana odrađen u Beogradu. Crno-beli u četvrtak putuju u Sloveniju, gde će po daleko boljim vremenskim uslovima nastaviti pripreme za prolećni deo sezone.

Trener "parnog valjka" Marko Nikolić smatra da je beogradski deo priprema odrađen kvalitetno, kao da je i meč protiv Borče poslužio svrsi, uprkos vrlo lošim vremenskim uslovima.

"Za prvu utakmicu vrlo korektno, ali ovo su sve igrači koji su manje više i jesenas bili tu. Oni su upoznati sa zahtevima i načinom igre. Završili smo prvi ciklus i ujutru idemo u Sloveniju, gde ćemo obaviti drugu fazu u narednih sedam dana", počeo je Nikolić.

"Utakmica sa BSK-om je poslužila svrsi. Nažalost uz sve napore tehničke služne Partizanovog stadiona, koja je čistila teren tri puta od jutros, ovaj sneg nam je malo pokvario planove i teren za igru. I pored svega, momci su vrlo profesionalno odradili posao, bilo je čak puno lepih akcija, istrčali dva puta po 45 minuta, koliko je planirano. Najvažnije, da se niko nije povredio i to sve, uz šest golova, daje razlog za zadovoljstvo posle sedam-osam dana priprema u Beogradu."

Partizan i BSK igrali su po lošim uslovima, što u neku ruku nije ni loše, jer meteorolozi najavljuju slično vreme u Srbiji i pred kraj februara, kada se nastavlja Superliga.

"Na te stvari mi ne možemo da utičemo. Do nas je da se spremimo i da proces priprema ide svojim tokom. Momci to odrađuju na kvalitetan način. Ako padne sneg, ne možemo da utičemo, već ćemo se prilagođavati", ocenio je trener Partizana.


Nikolić je u sredu protiv ekipe iz Borče imao priliku da prvi put vidi kako Lenadre Tavamba, zimski pojačanje Partizana, odgovara na njegove zadatke.

"Rano je za zaključke, ovo su, ipak, vanredni uslovi, složićete se. Ali ono što smo ga gledali na treninzima ovih nekoliko dana i na utakmici sa Borčom - daje korektan utisak", utisak je Nikolića.

Šef stručnog štaba crno-belih potvrdio je da Nikola Đurđić neće putovati na pripreme u Sloveniju.

"Samo Nikola Đurđić ne putuje sa nama. Ide 25 igrača i tri golmana, uključujući Leonarda, Monira, Tavambu."

Ove zime, prema rečima Nikolića, neće biti pozajmica drugim klubovima.

"Nemam tu ideju. Svi ti mladi igrači predstavljaju budućnost Partizana i ne mislimo nikoga da šaljemo na pozajmicu pored Teleoptika. Imamo mogućnost da oni, ako ne igraju za Partizan, odigraju utakmicu za Teleoptik. U ovom trenutku ne razmišljamo o takvim aranžmanima."

Nikola Vujadinović se još uvek čeka...

"Svi smo u kontaktu s njim, on pokušava da reši status u Kini. Nama ne ide na ruku to što je ta informacija izašla u javnost, jer on je igrač pod ugovorom. To su razlozi zbog čega nekada nešto treba da se sačuva od javnosti, jer 21. vek je i nije Kina na kraju sveta. I oni imaju informacije... Čekaćemo još par dana."

Informacija da je UEFA suspendovala Partizan iz svojih takmičenja na jednu sezonu nije poremetila atmosferu među igračima i stručnim štabom.

"Atmosfer je nepormenjena! Mi radimo svoj posao i to dosta dobro. Svi smo ubeđeni da će vrlo brzo stići informacija da Partizan nije izbačen iz Evrope, naravno, pod uslovom da se plasira u UEFA takmičenja narednog leta", podvukao je Marko Nikolič.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC