• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vazura: Evo zašto sam optimista!

Autor mondo.rs

Generalni direktor Parizana naveo je taksativno zbog čega je uveren da će Partizan dobiti spor pred Sudom u Lozani. Optužio je Bjekovića, rekao da nikoga iz Zvezde nije zvao.

 Vazura: Evo zašto sam optimista! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Da li ste optimisti?

"Jesam, svakako. Partizan je na dobrom putu da reši problem. Dobili smo neke dodatne rokove od strane suda. Spremamo papirologiju, to ide u pravom smeru, izmirili smo finansijske obaveze", kaže generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura u intervjuu za "Sportski žurnal" i zaključuje:

"Nerealna je kazna da bi opstala".

Koliko i njegov bliski saradnik, potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, Vazura je uveren da će srpski klub uspeti pred Sudom za arbitražu u sportu u Lozani da dobije spor u kom je tužio UEFA i da crno-beli neće biti suspendovani na godinu dana iz evro-kupova u periodu od naredne tri sezone.

Na čemu bazira taj optimizam?

"Naši advokati imaju iz prakse jedan slučaj, rečeno nam je da to ne iznosimo u javnost", kaže Vazura.

"Naš pravni tim vodi advokat iz Švajcarske, sa kancelarijom u Srbiji".

Šta su aduti Partizana?

"Aduti su prestroga kazna, redovno izmirivanje obaveza, normalno ponašanje Partizana u svim evropskim takmičenjima, u svim finansijskim izveštajima... Sa preko dva miliona evra duga stigli smo do 400.000 i onda izmirili i to u januaru. Izuzetno je prestroga i nesvakidašnja odluka UEFA da se kaznimo, pritom, ne dobijemo rok do kraja prvog meseca tekuće godine", naveo je mladi funkcioner, koji kaže da nije važan izbor sudije u CAS.

Vazura navodi da bi u narednih desetak dana trebalo da bude poznato kada će Sud doneti odluku koja će biti obavezujuća i za UEFA i za FK Partizan.

"Moguće je da to bude i u naredna dva meseca".

Vazura ovog puta nije želeo da ponovi oštru retoriku za koju se, kada je javnost saznala za ovu oštru kaznu, opredelio predsednik kluba Milorad Vučelić, koji je između ostalog rekao da je Partizan kažnjen samo zato što je srpski klub, a ocenio je i da se mediji prema Partizanu ponašaju kao u Hitlerovom režimu.

"Ne želimo dodatno da zaoštravamo retoriku", rekao je ovog puta Vazura.

On je rekao da nikoga iz Crvene zvezde nije kontaktirao povodom slučaja iz 2014. kada su crveno-beli iz sličnih razloga bili suspendovani na godinu dana iz Evrope, rekao je da se saopštenja navijačke grupe "Grobari sa Kosmeta" pišu u Beogradu i da to neće dalje da komentariše, nije se složilo da je klub trebalo da obavesti srpsku sportsku javnost o mogućoj kazni pre nego što je ona objavljena na sajtu UEFA, Nenadu Bjekoviću je poručio "da je smešan sa izjavama", a za kraj je poručio da nije osnovan strah od toga da će Partizan biti još oštrije kažnjen ako ne dobije spor sa UEFA.

"Ne, ne plašimo se toga. Izmirili smo obaveze, sve ja na našoj strani".




Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC