• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Problem je što niko nije kao Inijesta"

Autor mondo.rs

Luis Enrike svestan da je sjajni vezista Andres Inijesta "unikat".

Andres Inijesta ove godine proslavlja 33. rođendan, a sudeći po povredama sa kojima se suočava sve češće - nije mu ostalo još mnogo vrhunskih sezona "u nogama".


Barselona se sa ovakvim nerešivim problemom suočila i 2015. godine, odnosno i nešto ranije na šta je pokušala da reaguje, pa je kao zamena za Ćavija na kraju doveden Ivan Rakitić koji se dobro pokazao u dresu šampiona Španije, ali opet na neki drugi način.

Ove sezone je Luis Enrike često morao ostavi Andresa Inijestu na klupi, kako zbog umora tako i zbog pobeda, pa su šansu, u paru, na sredini terena dobijali Ivan Rakitić, Andre Gomeš, Rafinja, Denis Suarez, Arda Turan…

Na pitanje ko je najsličniji Inijesti, Luis Enrike ovako odgovara:

"Nijedan. Ne samo od fudbalera koje ja imam u sastavu – nego u svetskom fudbalu. To je veliki problem. Ja imam dobre fudbale na njegovoj poziciji, ali prosto nijedan nije poput njega", kazao je Luis Enrike koji je jedan od mnogih stručnjaka koji smatraju da Inijesta nije dovoljno poštovan i da je zaslužio više individualnih priznanja.

Luis Enrike dodaje da je zadovoljan igrama Barselone nakon zimske pauze i da se nada da će nastaviti sa dobrom serijom. Sa ili bez Inijeste.

"Inijesta je odigrao šest uzastopnih mečeva i ja ga odmaram čim sam u mogućnosti. Uskoro će se ponovo vratiti na teren. To ne radimo samo sa njim, već sa svim našim fudbalerima. Fudbal je prosto kontaktni sport i povrede su deo igre", kazao je Enrike.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC