• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovo ostao bez kluba zbog Šešelja!

Autor mondo.ba

Fudbaler Vladimir Radović već drugi put ostao je bez angažmana zbog Vojislava Šešelja.

Zbog pojavljivanja na treningu Fudbalskog kluba Goražde u majici sa likom lidera Srpske radikalne stranke u oktobru 2015. ostao je bez posla, a ovaj „grijeh“ prati ga i danas.

Član Sutjeske iz Foče, Vladimir Radović, trebao je da potpiše ugovor sa ekipom Zmaj iz Makarske, ali su nadležni organi u Hrvatskoj odbili njegov zahtjev za izdavanje radne dozvole.

"Sa klubom iz Makarske sam sve dogovorio i nakon dobijanja radne dozvole je trebalo da potpišem ugovor. Bio sam odlično prihvaćen od strane saigrača i trenera Armanda Marencija, koji je bio zadovoljan onim što sam pružao na treninzima. Ljudi iz kluba su predali zahtjev, ali je on ekspresno odbijen, a kao razlog navedeno je to što sam u prošlosti veličao. Sekretar kluba mi je rekao da je u subotu izašao i jedan članak u tamošnjim novinama o meni kao nekom ko veliča ratne zločince, iako Šešelj nikada nije oduđen. Nisam član nijedne stranke, imam pravo da simpatišem koga hoću, ali me je to skupo koštalo u Federaciji BiH i Hrvatskoj gdje se politika umiješala u sport“, rekao je Radović, prenosi „Euroblic“.

Ovaj fudbaler uprkos svemu ne odustaje od iskazivanja podrške političarima.

"Evo sada javno kažem da simpatišem Vladimira putina, ali se nadam da mi vrata nekih zemalja Evropske unije i SAD neće biti zatvorena“, rekao je Radović.

Nakon propalog angažmana u Makarskoj, Radović se vrai u Foču gdje će se priključiti treninzima Sutjeske, a u narednih nekoliko dana pokušaće da nađe novi klub.

"Ne mogu da vjerujem šta se dešava, ali izgleda su vrta klubova u FBiH i Hrvatskoj za mene zatvorena iako nema razloga za to. Ja sam prije svega sportista koji nema predrasuda, jer da je suprotno ne bih ni išao u Hrvatsku. Zbog svega ovog moraću da potražim angažman u Srbiji ili nekom od klubova u Republici Srpskoj ili Srbiji, ako ne uspijem da se dogovorim sa ljudima iz Sutjeske“, kazao je Radović.

U dosadašnjoj karijeri, osim u matičnoj Sutjesci, igrao je i u Radničkom iz Lukavca, Goraždu i Proleteru iz Teslića.

„Da sam šovinista kako me predstavljaju ne bih igrao u federalnim prvoligašima ili išao u hrvatski Zmaj. Imam mnogo drugova Hrvata i Bošnjaka, a nikome od nas ne smetaju politički stavovi druge strane“, istakao je Radović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC