• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Basten: Ljudi, biće zabavnije bez ofsajda!

Autor mondo.rs

Bivši holandski golgeter, a sada tehnički direktor u FIFA, Marko van Basten objasnio je zbog čega bi ukidanje ofsajda donelo poboljšanje fudbalskoj igri.



Promene fudbalskih pravila o kojima je Marko van Basten govorio u skorašnjem intervjuu za "AP" izazvale su burne reakcije i gotovo nema osobe kojoj su se dopale.

Slavni Holanđanin, koji je sada u FIFA zaposlen kao tehinički direktor, je između ostalog predložio fudbal po četvrtinama, narandžasti karton, drugačije izvođenje jedanaesteraca, ukidanje produžetaka, ukidanje ofsajda itd., a upravo je ta poslednja stavka najviše zbunila fudbalske radnike.

U intervjuu za holandski "VL" on je istakao da su neke njegove ideje "izvučene iz konteksta" i da nisu istinite, ali je potvrdio da je jasno kazao da je ukidanje ofsajda dobro za fudbal.

Ovo je njegovo objašnjenje zbog čega bi to donelo napredak u igri.

"Pitali su me za moje lično mišljenje i ja sam odgovorio... Mislim da bi fudbal bio mnogo zabavniji bez tog dosadnog pravila, a vidite kako su svi osetljivi po tom pitanju. Kritičari su prvi požurili da kažu da bi napadači samo stajali pred golom i čekali da lopta dođe do njih. Ja mislim da to ne bi bilo tako može, štaviše - mnogo više šansi bismo viđali po utakmici. Bilo bi zabavnije", kazao je Marko van Basten.

Kritičari o kojima Holanđanin priča su najpoznatiji fudbalski treneri sveta, koji se i te kako pitaju za mišljenje zbog ovih ideja za fudbalskom revolucijom. Reagovali su Jirgen Klop, Arsen Venger, ali i mnogi drugi...

Važno je istaći da Međunarodni bord fudbalskih asocijacija (IFAB) u ovom trenutku nema predloženo "ukidanje ofsajda", ali će na sastanku u martu odlučivati o rešenjima koja bi pomogla da se zaštiti sudija, kako da se smanji odugovlačenje na kraju utakmice i implementiranje video-tehnologije u fudbal.

"Ja shvatam da se ljudima ne dopada moj predlog ukidanja ofsajda, ali o njemu se neće ni odlučivati sada u martu. Ne smeta mi diskusija, to je baš ono što sam hteo da vidim, samo se nadam da će ljudi shvatiti razliku između konkretnih ideja i predloga za razgovor", objasnio je Van Basten.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC