• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tavamba oduševljen: Mogu da pričam sa saigračima!

Autor mondo.rs

Fudbaler Partizana Leandre Tavamba kaže da su ga crno-beli odlično prihvatili, da se ne oseća kao novajlija. Iznenađen je poznavanjem engleskog kod saigrača, želi titulu i Ligu šampiona.

Lenadre Tavamba je prvi ove zime stigao u Partizan.

Kamerunac je još u novembru dogovorio sve sa klubom iz Humske i sada sa crno-belima prolazi prve pripreme. Dvedesetsedmogodišnji napadač kaže da mu se nije ranije u karijeri dešavalo da bude tako dobro primljen kao u Partizanu.

"Među ovim ljudima nemam osećaj da sam novajloja", počeo je korpulentni golgeter.

"Osećam se zaista dobro u timu. Momci su me sjajno prihvatili. U sredinama u kojima sam bio pre Partizana nisam to doživeo. Trener mi daje svu potrebnu pomoć da se što je moguće brže uklopim i stvarno se osećam pozitivno zbog svega što se događa", nastavlja Tavamba.

Partizan je po još nečemu poseban za Leandra, a to je engleski jezik.

"Slobodno vreme provodim sa saigračima, išli smo da posetimo srpsku ambasadu u Sloveniji. Dosta razgovaram sa saigračima. Iznenadilo me je koliko njih govori engleski: Saša, Đurđević, Leo... Dobro, Everton ne zna, ali on je takav tip. Nije obavezno govoriti engleski, ali je dobro za tim."


Tavamba je zadovoljan svojom kondicijom...

"Što se kondicije tiče osećam se dobro. Kada sam došao u Partizan radio sam po programu koji mi je spremio kondicioni trener Goran Basarić", objasnio je kamerunski internacionalac.

O Urošu Đurđeviću i kolegama iz napada ima samo reči hvale.

"Partizan ima kvalitetne napadače, posebno Đurđevića. Postigao je već četiri gola na dve utakmice i ima zaista dobru statistiku. Imamo i Božu (Varija Božinova prim. aut), još ne znamo da li će ostati ili neće, ali bi bilo dobro da ne ode, jer su poznate ambicije Partizana i za to je potrebno što više kvalitetnih fudbalera."

O svojoj formi Tavamba kaže: "Posle utakmice imao samo kraći razgovor sa trenerom Nikolićem i pitao sam ga šta očekuje od mene. Odgledao smo snimak meča i video kako trener želi da igramo i šta očekuje od napadača, posebno mene. Radim po viziji trenera, da sam prvi gol i nadam se da ću nastaviti tako..."

Lenadre još nije imao vremena da upozna Beograd. Pripreme su u punom jeku, a i vreme mu ne odgovara.

"Vreme je priprema, teško je i moram da se odmaram. Nisam imao priliku da bolje upoznam Beograd. Čak i kada imam vremena, moram da se oporavim od prošlog i pripremim za naredni trening. Znam da je Beograd lep grad, ali mi trenutno ni vreme ne odgovara, mnogo je hladno. Biće vremena da prvo uživam u fudbalu i gradu, takođe."


Sa Sašom Ilićem sve je lakše, pa čak i Tavambi, koji ga još upoznaje.

"Ne, za mene nije iznenađenje. Godine nisu toliko važne i znanje se ne meri po njima, već kvalitetu koji igrač ima i koji može da pruži na terenu. Fantatstično je videti igrača sa toliko godina da još uvek traje, sa takvom karijerom. Mnogo je lako za nove fudbalere kao što sam ja, ako je lider ekipe Saša", rekao je Tavamba i kratko poručio šta očekuje u prvoj polusezoni u Partizanu:

"Da budemo šampioni i kvalifikujemo se za Ligu šampiona naredne sezone."

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC