• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banetov gol za oproštaj? Mitru "skinut" penal

Autor mondo.rs

Ivanović pogodio i iznudio penal u ubedljivoj pobedi Čelsija nad drugoligašem (4:0). Za to vreme, Mitrović sa Njukaslom ispao iz FA kupa od trećeligaša.


Dok se iščekuje zvanična vest da je napustio Čelsi, Branislav Ivanović vratio se na teren i zablistao u dresu "plavaca".

U svom možda oproštajnom nastupu za londonski klub, za koji igra od 2008. godine, Bane je ušao u igru u 64. minutu i već u 69. postigao gol za 3:0.

Desetak minuta kasnije, kapiten srpske reprezentacije iznudio je i penal, koji je Miši Batšuaiji pretvorio u konačnih: Čelsi - Brentford 4:0 (2:0)

Ekipa Antonija Kontea tako se rutinski plasirala u petu rundu (osminu finala) FA kupa, a Italijan nakon ovog meča definitivno neće izbeći pitanja o Ivanovićevoj sudbini.

Iskusni srpski defanzivac danas je prvi put zaigrao od 8. januara, kada je bio starter u prethodnoj fazi FA kupa, protiv Piterboroa. Ovako je postigao gol:



Za razliku od njega, Nemanja Matić dobio je ovog v ikenda šansu da odmori, pa je sa klupe odgledao trijumf "plavaca", u kojem su golovima učestvovali i Vilijan (u 14. minutu) i Pedro (u 21).

Čelsi je tako ostvario plan i opravdao ulogu favorita, za razliku od Njukasla, koji je danas stao.

Ekipa Rafe Beniteza, drugoplasirana na tabeli Čempionšipa, izgubila je od trećeligaša Oksforda rezulatom 0:3, a Aleksandar Mitrović neće po dobru pamtiti meč na Kasam stadionu.

Snažni srpski "špic" počeo je kao starter i u 67. minutu imao šansu da pogodi iz jedanaesterca, ali je nije iskoristio, jer je golman gostiju Sajmond Istvud "pročitao" u koju će stranu lopta otići, bacio se i "skinuo" udarac.



Popularni "Mitar" imao je definitivno ogromnu želju, jer je poslednji put nastupio 7. januara (takođe u FA kupu), a Rafa Benitez ga u januaru nijednom nije uvrstio u takmičarski sastav za ligaški meč.

Najuzbudljivi meč popodneva odigran je u Londonu, gde je Totenhem dugo gubio od četvrtoligaša Vikomba, pa ipak izborio plasman, iako je gost vodio do 89. minuta:

Golovima Dele Alija u 89. i Hong Ming Sona u 97. minutu, "pevcima" su pobedili 4:3 i ipak izborili plasman. Vikomb je na poluvremenu vodio 2:0, golovima Pola Hejsa, a uzbudljiv finiš najavili su upravo Son (svojim prvim golom) i Holanđanin Vinsent Jansen, izjednačivši rezultat u 64. minutu.

Veliku senzaciju nagovestio je iskusni Gari Tompson (36), golom u 83. minutu. Međutim, i ostalo je na nagoveštaju.

Za razliku od Totenhema, a poput Čelsija, Mančester siti rutinski je izborio plasman pobedivši Kristal Palas 3:0, golovima Rahima Sterlinga, Leroja Sanea i Jaje Turea. Srpski defanzivac Aleksandar Kolarov odigrao je ceo meč za "građane".

Srpski vezista

Rezultati 4. kola

Liverpul - Vulverhempton 1:2 (0:2)
Totenhem - Vikomb 4:3 (0:2)
Oksford - Njukasl 3:0 (2:0)
Linkoln - Brajton 3:1 (0:1)
Čelsi - Brentford 4:0 (2:0)
Ročdejl - Hadersfild 0:4 (0:1)
Barnli - Bristol 2:0 (1:0)
Blekburn - Blekpul 2:0 (2:0)
Midlsbro - Akrington Stenli 1:0 (0:0)
Kristal Palas - Mančester siti 0:3 (0:1)
Sautempton - Arsenal 18.30

u nedelju

Milvol - Votford 13 časova
Fulam - Hal 13.30
Saton junajted - Lids 15
Mančester junajted - Vigan 17

odigrano u petak

Derbi Kaunti - Lester 2:2

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC