• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostojić za MONDO: Mislio sam Rendula, ono Partizan

Autor mondo.rs

Štoper Bojan Ostojić otkriva kako je bez menadžera stigao do dresa Partizana. Skromni momak iz Sevojna dominira pozitivnom energijom među crno-belima. Voli da pegla, a uskoro postaje i otac.

 Ostojić za MONDO: Mislio sam Rendula, ono Partizan Izvor: MN PRESS

/Od izveštača MONDA sa Kipra Vladimira Sukdolaka/

Život fudbalskog profesionalca često je nepredvidiv. Najbolji primer je prvotimac Partizana Bojan Ostojić.

Njegov moto je da rad i trud kad-tad moraju da se isplate, a Bojanu se sve što je u životu dao fudbalu vratilo u zrelim igračkim godinama, za neke čak i poznim. Ostojić će na dan povratka Partizana u Beograd sa priprema na Kipru (12. februara) napuniti 33.

Nikada nije igrao u inostranstvu i, kako sam kaže, Parizan je najveći klub u kojem je bio, a među crno-bele stigao je prošlog leta. Oštri komentari, u kojima su preovladavali razočaranje i nepoverenje pojedinih partizanovaca, zbog njegovog angažovanja u Humskoj, nisu mu slomili duh i želju za uspehom.

Naprotiv!

Peglam jer volim

"Rano sam se odvojio od kuće i već sa 15 godina sam morao da se brinem o sebi. Nije bilo lako, ali sam stekao radne navike i sve kućne poslove sam obavljao. Od pranja, čišćenja, do peglanja. Te radne navike, iako sam oženjen, imam i danas. Čak ni mojoj Mariji ne dozvoljavam da uzme moje stvari da ispegla. To radim sam i ono što je važno, pričinjava mi zadovoljstvo. Nije me sramota, naprotiv. Zadovoljstvo mi je da pomognem osobi koju volim.

Nametnuo se stručnom štabu, koji danas najozbiljnije računa na stamenog centralnog beka.

A kako je Bojan Ostojić bez menadžera završio među crno-belima?

"Nije mi bilo ni na kraj pameti da ću stići do Partizana. Nisam znao ni da postoji interesovanje kluba za mene. Prošlog leta izašao sam u šetnju sa suprugom kada je zazvonio telefon...", počinje priču iskusni štoper.

"Sa Rendulom (Zoranom Rednulićem nekadašnjim saigračem iz Čukaričkog, sada članom Crvene zvezde) često sam umeo da se šalim. Javio sam se na poziv i drugi glas se predstavio kao Miloš Vazura, generalni menadžer 'valjka'. Nastavio sam da razgovaram normalno, iako sam bio ubeđen da Rendula zbog nečega već uzvraća udarac. Nije mi dugo trebalo da shvatim da nije šala. Poziv Partizana se ne odbija i nisam pogrešio što sam ga prihvatio. Bez menadžera sam završio u najvećem našem klubu", s ponosom ističe popularni "Ostoja".

Partizan već doživljava kao svoju sportsku porodicu.

"Od prošlog leta sam u Partizanu, a imam utisak da sam godinama deo kluba. Nikada u karijeri nisam doživeo da se tako brzo uklopim u novu sredinu i ne samo ja, svako isto oseća, čak i Tavamba, koji je tek stigao. To je nešto što se prenosi s generacije na generaciju", nastavlja Ostojić.

  Njegov pozitivan duh lako je upijen u već odličnu atmosferu.

"Šala je non-stop prisutna, nije ni bitno da li na svoj ili tuđ račun. Najbitnije je da se ne preteruje... To je nešto što definitivno doprinosi atmosferi, a mi je ovde u Partizanu imamo na vrlo visokom nivou.
"

Ostojić navodi poslednji primer...

"Baš sinoć sam iznenadio saigrače. U Beogradu sam kupio ljute, mnogo ljute gumene bombone i podelio ih saigračima kada smo se vozili autobusom od Larnake do Limasola. Bili su šokirani. Najburnije je reagovao Leonardo, nije znao šta ga je snašlo. Dugo mu je trebalo da se oporavi, popio je litre vode da ga prođe."

Kako je reagovao? Nije se naljutio?

"Ma, ne... Samo je ponavljao 'Ostaja, pede..šu", sa osmehom prepričava događaj na putu za Limasol.

Ostojić kaže da je na njegov trik naseo i Leandre Tavamba.

"I s njim je bilo zanimljivo... Tražio mi je flašu vode i dodao sam mu. Odmah sam otvorio novu i primkao je nosu, dok je on gledao u menu. Napravio sam grimasu kao da se oseća neprijatni miris. Tavamba je tražio da i on pomiriše i kada je prišao, stisnuo sam bocu i polio ga po licu."

Uskoro tata

"Supruga mi je trudna, treći mesec i uskoro ću da postanem otac. Zbog svega toga osećam se odlično, najlepše. Iz tog razloga mi odvojenost od nje sada malo teže pada nego ranijih godina. Mnogo mi nedostaje... Čak joj i dosađujem, jer svaki slobodan sekund koristim da je pozovem. Moram da se pomirim s činjenicom da je takav život profesionalaca."

 Da li se Kamerunac naljutio, s obzirom na to da ni mesec dana nije sa vama?

"Prihvatio je šalu bez problema. Uklopio se veoma brzo i niko na njega ne gleda kao na novajliju. Izuzetno je pozitivna ličnost."

Uz takvu atmosfere ni obaveze, kojih kod trenera Marka Nikolića ima prilično, ne padaju teško. Šala je najbolji lek za umor i nostalgiju.

Ove zime prioritet u prelaznom roku Partizana bio je centralni bek. Gregor Balažic je otišao, a novi štoper nije došao. Ostojić se već sada nameće kao prva opcija u zadnjoj liniji odbrane Partizana.

"Nikome nije zagarntovano mesto. Bitno je da se boriš na trening, da se trudiš, a trener je taj koji odlučuje da li ćeš igrati ili nećeš. Rad mora da donese rezultat."


Konkurencija je i dalje jaka. Vas četvorica se borite za dva mesta u timu.

"Koristim svaku priliku da pohvalim Nikolu, jer on to zaslužuje. Biser je Partizana i srpskog fudbala na poziciji štopera. Ćirković je odličan igrač i pre svega čovek. Mali Bošnjak će, ako ne ove, onda sigurno naredne sezone da pokaže kakav je potencijal. Odlično se slažemo iako smo konkurenti. Tako mora da bude, jer ako želimo da pobeđujemo i osvajamo titule - jedinostvo mora da postoji."
Imao je Ostojić i ponudu da ode u inistranstvo ove zime, ali se Partizan nije složio, već je odluka uprave kluba bila da ga zadrži do isteka ugovora.

"Tražila me je Alanja, ali nije došlo do realizacije transfera. Uslovi su bili odlični, da se obezbedim. Uprava me nije pustila, još sam pod ugovorom koji ističe narednog leta. S jedne strane to mi govori da ozbiljno računaju na mene."

Odluka UEFA da suspenduje Partizana na godinu dana iz njenih takmičenja i dalje predstavlja neku vrstu opterećenja za fudbalere "parnog valjka". Sada se čeka odluka Suda u Lozani.

"Ta vest uticala je na svakog od nas, jer želimo da igramo Evropu. Nadamo se da će se promeniti situacija posle CAS-a. I da ostane ista, naš cilj se ne menja, a to je 'dupla kruna'", podvlači Bojan Ostojić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC