• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Partizanu gledaju na sat: Još su svi na broju!

Autor mondo.rs

Štoper Nikola Milenković, krilni napadač Nemanja Mihajlović, napadač Valeri Božinov. Da li će i ko od njih napustiti Partizan?

 Niko još nije napustio FK Partizan Izvor: MN PRESS
Nemanja Mihajlović i Marko Nikolić
Izvor: MN PRESS



"Ništa se još ne dešava", rekao je za MONDO danas pre podne sportski direktor Partizana Ivica Iliev povodom medijskih napisa da bi pojedini igrači mogli da napuste crno-bele ove zime.

Šta se događa u međuvremenu?

Za sada ništa ili ne mnogo toga, javlja izveštač MONDA sa Kipra, gde se nalazi crno-bela ekipa. Čeka se rasplet u klubovima koji bi da angažuju fudbalere Partizana, odnosno da im oslobe mesta.

To što su još svi na broju, baš i ne odgovara ljudima u Partizanu, s obzirom na to da je klupska kasa prazna.

Vremena nema mnogo, jer se prelazni rok u većini zemalja privodi kraju. Još početkom zime najavljeno da će se igrački kadar rasteretiti, a klupska kasa napuniti neophodnim novcem.  Nekoliko sati pre spuštanja zavese na zimski prelazni rok (traje do ponoći), u Humskoj 1 još nemaju konkretne informacije ko će i da li će napustiti klub.

Najbliži odlasku iz Partizana su Nikola Milenković i Nemanja Mihajlović.

Krilni napadač Nemanja Mihajlović rekao je pre dva dana da "trenirao kao da ostaje u Partizanu". Međutim, mediji su izvestili da su za njega su zainteresovani klubovi iz Nemačke (Štutgart) i Francuske.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je "Žurnalu" da je Štutgart spreman da plati najmanje 2,5 miliona evra (plus 10 odsto od naredne prodaje), kao i jedan francuski klub koji bi izdvojio tri miliona evra.

"Informer" piše da je za Mihajlovića zainteresovan i Galatasaraj, koji, navodno, nudi 3 miliona evra + 20 odsto od naredne prodaje.

U međuvremenu, otpao je Štutgart, a u igri je francuski Sent Etjen

Osim Mihajlovića, i mladi štoper Nikola Milenković je blizu odlaska. Za njega je, navodno, u klub stigla ponuda od 4 miliona evra. A zainteresovani klub je Anderleht.

"Ozbiljan je novac u pitanju, postoji opcija da prodamo Milenkovića", reči su Vazure.

Za realizaciju oba transfera potrebno je da belgijski i francuski klub oslobode mesta u svojim redovima, a to se još nije dogodilo.

Kristal Palas i Lester pregovaraju sa Anderlehtom oko Kara Mbođa i ako "padne" dogovor, Milenković će imati otvoren put ka Briselu.

"Dogovorili smo sve oko uslova sa klubom i sada je potrebno samo da se u njihovim redovima prodajom oslobodi mesto kako bi Mihajlović potpisao ugovor. Sve isto, bukvalno, važi i za Milenkovića", otkriva sportski direktor Ivica Iliev.

Štoper Bojan Ostojić je u toku noći dobio primamljivu ponudu iz Francuske. Iskusnom štoperu Partizana stigla je konkretna ponuda iz drugoligaša Lansa. On, za sada, nema dozvolu da napusti crno-bele.

"Gest Bojana je za svaku pohvalu. Još jednom je pokazao da je vrhunski momak i sjajan sportista. I pored toga što je imao sjajne uslove za prelazak u Lans, odlučio je da ostane u Partizanu jer bi uz odlazak Milenkovića i njegov transfer napravio veliki problem u poslednjoj liniji", naglasio je Iliev.

Sportski direktor kaže da nema informaciju oko dolaska Dejana Dražića.

Nikola Milenković
Izvor: MN PRESS



Partizanu je potreban novac za normalno funkcionisanje, a trener Marko Nikolić sleže ramenima:

"Ako će ostanak igrača da ugrozi našu stabilnost, onda šta da se radi".

Dodao je i ovo: "Kada bi svaka priča u medijima bila tačna, nas bi bilo četiri ovde, a ima nas 'malo' više. Igrači koji su ovde, nose grb Partizana na sebi i ja ih tako posmatram i tretiram ih kao igrače Partizana. Povodom eventualnih odlazaka znaćemo do ponoći. Mada, ni to nije definitino, jer ostaje prelazni rok u pojedinim istočnim zemljama. Mi planiramo neke odlaske da bi klub normalno funkcionisao, ali tržište i prelazni rok su 'živa stvar' i kako će se sve razvijati,videćemo".

Zanimljivo, kada je prethodni put bio u Partizanu i vodio pripreme u Antaliji (2015. godine), Nikolić je imao samo četvoricu igrača iz sadašnjeg tima - Saša Ilić, Miroslav Bogosavac, Lazar Ćirković i Filip Kljajić.

"Meni je to, sa aspekta struke, žalosno. To je podatak za čuvenu rubriku 'Verovali ili ne' iz 'Politikinog zabavnika'. Ta fluktuacija igrača u srpskom fudbalu ne postoji nigde na svetu i ona otežava posao nama trenerima".

U opciji je i prodaja napadača Valerija Božinova, koji nije ni otišao sa ekipom na pripreme na Kipru. On treniram sam, a ovo je i poslednji prelazni rok u kojem bi Partizan za njega mogao da dobije obeštećenje, s obzirom da mu tekući ugovor ističe na leto.

Partizan je ove zime napustio samo štoper Gregor Balažic, kome je istekao ugovor, a došli su napadač Leandre Tavamba i bek Mohamed el Monir. Sa Sedrikom Goguom Partizan je u sporu, jer je jednostrano raskinuo ugovor.

Prodaja Milenkovića bila bi ozbiljan hendikep za trenera Nikolića, jer bi na toj poziciji ostao samo sa dvojicom igrača u zadnjoj centralnoj liniji tima - Bojanom Ostojićem i Lazarom Ćirkovićem i tinejdžerom Strahinjom Bošnjakom. Doduše, na toj poziciji može da igra i Nemanja Miletić, kao i Marko Jevtović (već je bio na toj poziciji).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC