• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nebojša Kosović "penaldžija" dana

Autor mondo.rs

Nebojša Kosović najbolje šutirao penale na prepodnevnom treningu crno-belih. Nemanja Stevanović lako "čitao" saigrače. U četvrtak prve utakmice na Kipru za crno-bele. Stigli "Amerikanci", putovali 36 sati!

 FK Partizan pripreme Kipar 2017. Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


Do prvih kontrolnih utakmica na kiparskim pripremama, koje su planirane za četvrtak, fudbaleri Partizana nastavljaju po ustaljenom ritmu.

Osim prvog dana, kada je ekipa trenirala samo u poslepodnevnim satima, crno-beli svakodnevno, po planu, na terene izlaze dva puta. Nakon jačeg ritma u utorak predveče, "parni valjak" je jutarnji trening dan kasnije odradio u nešto lakšem režimu, a akcenat je bio na prekidima i realizaciji.

Šutirali su se i penali, posebno zanimljivi za posmatrače. 

Branio je Nemanja Stevanović, dok su izvođači bili Leandre Tavamba, Uroš Đurđević, Nemanja Mihajlović, Nikola Milenković i Nebojša Kosović.

KAKO PO LOPTU?

Odmah pored terena na kojima fudbaleri Partizana odrađuju treninge u prepodnevnim satima postoji velika trafo-stanica. Strujna mreža visokog napona zadaje glavobolju ekonomatu crno-belih. Partizan je u sredu privremeno ostao bez tri lopte, koje su usled šuteva nazvanih komentatorskim stilom "nebu pod oblake", završile iza ograde. Kapija trafostanice je zaključana i vrlo je opasno ulaziti u ograđen prostor.

Svaka golmanova odbrana ili promašen penal automatski su značili i eliminaciju "penaldžije". Dovoljno da se probudi takmičarski duh.

Raspoloženi Stevanović nije dozvolio da serija potraje. Lako je "čitao" saigrače i bez problema "skidao" udarce sa "kreča". Izvođači se, doduše, nisu proslavili.

Samo je "Kića" Kosović bio perfektan!

Čuvar mreže nije imao rešenje za njegove snažne i milimetarski precizne udarce. Vezista Partizana nepogrešivo je šutirao poluvisoko i posle svake "bombe" lopta bi odsela u mreži, a Stevanović završio na drugoj strani.

Do finala je stigao i Tavamba. Kameruncu je, međutim, zafalila koncentracija kod poslednjeg šuta. "Tukao" je mlako po zemlji u desnu stranu… Lak zalogaj za golmana!

Titula "penaldžije" dana pripala je Kosoviću.

Partizan će u četvrtak odigrati prve kontrolne utakmice na Kipru. Crno-beli će u jednom danu odmeriti snage sa Ofenbah Kikersom i Koronom. Prvi duel trebalo bi da počne u 11, a drugi već u 15 časova. Termin drugog meča nije idealan i ulažu se napori da se meč pomeri za večernje sate.

U međuvremenu, Partizan se kompletirao. Na Kipar su došli Marko Jevtović i Nemanja Miletić, koji su bili sa reprezentacijom Srbije (sačinjenom od superligaških fudbalera) u San Dijegu, gde je odigran prijateljski duel sa SAD (0:0).

Iako su Jevtović i Miletić od Los Anđelesa, preko Londona do Larnake i Limasola, putovali više od 36 sati, a u hotel stigli tek oko četiri ujutru, ipak su se pojavili na jutarnjem treningu.

Za razliku od saigrača, vezni fudbaler i levi bek nisu radili punim intezitetom, već su odvojeni od drugih imali trening oporavka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC