• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igračima Borca plate, treneri i zaposleni čekaju

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Fudbalerima Borca u narednih par dana bi trebale biti isplaćene zaostale plate, ali ne i trenerima i radnoj zajednici.

 Fudbalerima Borca uskoro zaostale plate, treneri i zaposleni čekaju Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbalski klub Borac sa mnogo optimizma ulazi u proljećnu polusezonu u kojoj je osnovni cilj povratak u Premijer liga BiH.

Fokus je u utorak bio na novim igračima koji su potpisali ugovore i pojačali klub, ali čelnici Borca ističu da klub radi na rješavanju i ostalih tekućih problema.

"U proteklim danima govorilo se o našem pomćnom terenu, ali se zaboravlja na jako niske temperature koje su bile. Ograda je dogovorena i radovi na njenom postavljanju će početi čim se vrijeme proljepša", rekao je član UO FK Borac Vid Zeljković.

On je priznao da je finansijska situacija teška, ali i rekao da će fudbalerima u narednim danima bii isplaćene zaostale plate.

"Napravili smo dogovor sa igračima i njima će u narednih pet, šest dana biti isplaćeno sve zaključno sa decembarskom platom“, rekao je Zeljković.

Za trenere u omladinskoj školi i radnu zajednicu, međutim, nema lijepih vijesti.

"Što se tiče starih dugovanja prema omladinskoj školi i radnoj zajednici, ona postoje i to niko ne spori, ali u ovom momentu to nije realno jer nas sustižu ostali troškovi koje mroamo da rješavamo. Naravno, nećemo zaboraviti na te stvari, u periodu koji slijedi pokušaćemo da na osnovu nekih vanrednih prihoda rješavamo te zaostale plate koje su nastale u prošloj godini, ali i u nekim godinama ranije“, rekao je Zeljković.

On je istakao da je cilj smanjenje plata kako bi one bile redovne.

"Reorganizacija omladinske škole i zajednice još traje, obavili smo većinu razgovora sa ljudima koji su tu trenutno. Pokušali smo da napravimo dogovor.  TI dogovori se vode oko smanjenja plata kako bismo pokušali ući u sistem redvnosti. Ko će od trenera u omladinskoj školi ostati, zavisiće od toga kako oni budu prepoznali ove naše finansijske uslove. Režemo plate samo zbog tog da ona bude redovna. Nikom ne znači veća plata ako se ona ne isplaćuje“, rekao je Zeljković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC