• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova fudbalska pravila na glasanju!

Autor mondo.rs

Međunarodni bord fudbalskih asocijacija (IFAB) će 3. marta odlučivati o uvođenju novih fudbalskih pravila. Evo o kojim novinama je reč.

Ilustracija
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Međunarodni bord fudbalskih asocijacija (IFAB) će na "Vembliju" održati sastanak 3. marta i odlučivati o usvajanju, odnosno odbijanju, novih predloženih pravila u fudbalu.

Prethodnih nedelja se velika buka digla oko ideja Marka van Bastena, tehničkog direktora u FIFA, koji je govorio o inovacijama u fudbalu i pritom predložio ukidanje ofsajda, fudbal po četvrtinama, drugačije izvođenje jedanasteraca, ukidanje produžetaka itd.

Sudeći po komentarima fudbalske javnosti, a i naših čitalaca, dobra vest je da se ova pravila neće naći na glasanju početkom marta, baš kao što je Holanđanin najavio.

Umesto toga, IFAB će odlučivati o pravilima koja su prethodnih godina isprobavana u nižim i amaterskim ligama prethodne tri godine, za koja će dobiti izveštaj kako su se pokazala.

Tako će pred Bordom na glasanje biti stavljen predlog o "privremenom isključenju", odnosno vremenske kazne za prekršaje fudbalera koji bi potom išli u "prostor za kaznu", po ugledu na hokej i još neke druge sportove.



Uvođenje takozvanog "narandžastog kartona" još je u svoje vreme predsednikovanjem UEFA spominjao Mišel Platini, ali za sada nije razjašnjeno da li bi te "vremenske kazne" bile zbog simuliranja, nešto između žutog i crvenog kartona, niti koliko bi ta kazna trajala.

Druga važna stvar koja će biti na glasanju je način implementacije "VAR", odnosno video tehnologije koja pomaže sudijama da vide neku od spornih situacija na usporenom snimku.

Takođe, na glasanju će se razmatrati veća sloboda Fudbalskim savezima koji bi mogli da u sopstvenim nižim ligama odlučuju o većem broju izmena.

Nije poznato da li će biti uvedena i potpuna zabrana razgovora sa sudijama, odnosno da li će ubuduće samo kapiteni moći da pričaju sa njima, o kojoj je ranijih meseci bilo reči.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC