• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić o učinku Partizana: Bez pameti i odlično!

Autor mondo.rs

Trener Partizana pričao o prvim utakmicama koje su crno-beli odigrali na Kipru i učinku igrača.

 Marko Nikolić o očinku na pripremama na Kipru Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Partizan je u četvrtak igrao prve kontrolne utrakmice na kiparskim pripremama.

Učinak polovičan…

U prepodnevnim časovima, protiv četvrtoligaša iz Namačke, Kikers Ofenbaha, "valjak" nije ostavio dobar utisak i doživeo je prvi poraz ove zime (1:2). Samo nekoliko sati kasnije, crno-beli su dominirali terenom protiv daleko ozbiljnije ekipe iz Poljske – Korone Kijelce (2:0).

Pobeda i igra za miran sam, ali i da se javnost primiri.

Trener Partizana, Marko Nikolić, za prvi duel nije imao mnogo toga pohvalnog da iznese na račun svojih pulena.

"Protiv Kikersa ništa nije bilo kako treba. Od termina, uslova na terenu, suđenja i na prvom mestu igre Partizana! Olakšavajuća okolnost je ta što su samo četiri igrača bila na svojim pozicijama. Zbog igre u prvom poluvremenu dobili su kritike i to tamo gde treba – u svlačionici. Fudbaleri će usled kritika javnosti uvek imati podršku i zaštitu od strane trenera i stručnog štaba, ali sve što im mi kažemo ostaje između nas", naglašava Nikolić.

Trener Partizana se ne slaže da odnos njegovih fudbalera na utakmici protiv ekipe iz Ofenbaha nije bio kako treba.

"Protiv Nemaca zameram igračina na netačnost u igri, nije bilo dovoljno pameti na terenu. U nastavku se popravila igra, međutim i sreća nam je okrenula leđa ", primetio je mladi stručnjak.

"Nervoza je sastavni deo priprema"

Na obe utakmice bila je primetna nervoza kod fudbalera. "Nervoza je po pravilu sastavni deo utakmica na pripremama. Samo ko je početnik u fudbalu i novinarstvu može da se bavi time. Tome doprinosi mnogo faktora..."

Sa druge strane, Nikolić je meč protiv Korone ocenio kao pravi takmičarski, sa puno ritma. Posle utakmice imao je samo reči hvale za momke koji su pobedili Poljake, ali i propustili priliku da članu najjačeg ranga poljskog fudbala nanesu katastrofu u njihovoj generlanoj probi pred nastavak prvenstva.

"Druga utakmica bila je daleko ozbiljnija, takmičarska. Nijednog trenutka nismo dozvolili protivniku da preuzme kontrolu, a kada smo 'pali', bez problema smo uspeli da rivala zadržimo daleko od gola. Igrali smo jako dobro za ovu fazu priprema, pobedili smo dva gola razlike, a moglo je ubedljivije. Jedina zamerka koju imam da uputim momcima je to što olako promašujemo šanse", ističe šef stručnog štaba "parnog valjka".

Posle jednog duela vrlo dobri Milan Radin morao je da napusti igru. Težina povrede još uvek nije poznata.

"On spada u grupu igrača koja na ovim pripremama radi izvanredno i koji su čekali priliku. Videćemo, možda nije ništa strašno."

Vladimir Đilas nije mnogo igrao protiv Kikersa, ali se i za 15 minuta provedenih na terenu nametnuo golom. Lenadre Tavamba je protiv Korone imao situaciju "jedan na jedan", međutim nije se upisao u strelce.

"Ne bi trebalo žuriti sa ocenama. Đilas je za napadača imao odličan učinak. Igrao je 15 minuta i uspeo da postigne gol. Reč je o fenomenalnom momku. Tavamba ima dobar odnos, nedostaje mu upravo gol."

Uroš Đurđević je još jednom pokazao koliko znači crno-belima.

"Ceo tim je igrao jako dobro. U ozbiljnoj utakmici, protiv tima ranga Zaglembja, odigrali smo kontrolisano u svim fazama, pametno, tačno, pretočivši zamisli stručnog štaba. Ne samo Uroš, već i Kosović, Ćirković, Bogosavac, Everton, Mihajlović..."

Mohamed el Monir se nije istakao protiv Kikersa, a kriv je i za vodeći gol Kikersa.

"Dugo nije trenirao, a onda je upao u pakleni ritam priprema. Čak nije bio sa nama ni u Sloveniji."

Nemanja Miletić isproban je na poziciji štopera, koja levom beku Partizana nije strana.

"Eksperimetišemo, tražimo rešenje", objašnjava Nikolić.

Valeri Božinov je najavio da će se narednih dana priključiti ekipi u Limasolu. Šef stručnog štaba Partizana komentariše izjavu bugarskog fudbalera: "To je lepo, Boža uvek ima poseban duh", podvukao je Marko Nikolić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC