• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćirković za MONDO: Nestao sam, ne znam zašto

Autor mondo.rs

Lazar Ćirković priseća se najgoreg perioda u karijeri. Posle deset meseci van prvog tima Partizana, ponovo je na pripremama i spreman da se dokazuje

 Ćirković za MONDO: Nestao sam, ne znam zašto Izvor: MN PRESS

/Od izveštača MONDA sa priprema Partizana, Vladimira Sukdolaka/

Sve je počelo protiv Harija Kejna...

"Debi iz snova za Lazara Ćirkovića", fudbalska javnost u Srbiji bila je oduševljena partijom mladog štopera Partizana.

Debitovao je protiv Totenhema u Ligi Evrope 18. septembra 2014. Hitrog Kejna je "uštopovao", jednog od najboljih napadača na Ostrvu, momku koji je sa 23 godine već odigrao 17 utakmica za "gordi Albion" i postigao pet golova.

Neočekivanom odlukom trenera Marka Nikolića, Ćirković se u tandemu sa Vojom Stankovićem našao u startnoj postavi "parnog valjka". Partizanova odbrana delovala je perfektno protiv premijerligaša, a mladi štoper lanisran je u zvezde...

Dve i po godine kasnije Englez "žari i pali" Ostrvom, Lazar je na novom početku...

"Bilo je neverovatno dobro, debitovao sam protiv Totenhema", priseća se Ćirković.

Ćirković je pre dolaska u Rad četiri godine proveo u školi Partizana. Za prvi tim "građevinara" je debitovao 2010. i igrao je četiri sezone. U avgustu 2014. potpisao je četvorogodišnji ugovor sa crno-belima.

Posle tog meča u Ligi Evrope, Ćirković je koristio svaku priliku i više vremena je provodio na terenu, nego na klupi. Utisak je ostavio i na skaute Anderlehta, koji su želeli odmah da ga odvedu...

Da jesu, Ćirković ne bi doživeo potpuni fudbalski brodolom! Ne svojom krivicom. Jednostavno, Ivan Tomić, trener koji je Partizan preuzeo poslednjih dana 2015, nije ga želeo u timu. Umesto da posle zimskog odmora sa saigračima produži na pripreme, Ćirkoviću je saopšteno da ostaje u Beogradu, da se ne računa na njega.

Šok!

"Sivi period, tako ga zovem. Tačno godinu dana nisam bio član prvog tima. Samo ja i moji najbliži, koji su bili uz mene sve vreme, znaju kako sam pregurao taj period. Na sreću, to je prošlost i ne bih se više osvrtao", priseća se Ćirković.

"Ružan period i za profesionalnog fudbalera, osim teže povrede, nema ništa gore nego da te trener isključi iz svih kombinacija, da te ne licencira za takmičenja", nastavlja 24-godišnji Nišlija.

"I danas se pitam zašto je bilo tako, a siguran sam da je moralo i moglo da se pronađe drugo rešenje. U nekim trenucima sam pomišljao na odlazak, ali sam prelomio i ostao sam", otkriva Ćirković.

Marko Nikolić ga je želeo u Partizanu 2014, on ga je "u vatru" bacio protiv Totenhema, a ove zime ga fudbalski oživljava. Ćirković je ponovo priključen prvom timu i bori se za mesto na štoperskoj poziciji, u zdravoj konkurenciji.

"Mi se znamo iz Rada i iz prvog njegovog mandata u Partizanu. Koristim i ovu priliku da mu se zahvalim što me je vratio i pružio mi priliku da budem deo prvog tima. Radim i vredno treniram, pokušavam da se nametnem kako bih izborio mesto u timu. Nije lako, jer činjenica da smo najbolja odbrana u prvom delu sezone govori o kakvoj se konkurenciji radi. O kolegama štoperima sve najbolje", kaže Ćirković.

Za razliku od prošle sezone, Partizan je na zimskoj pauzi i dalje u trci za šampionskom titulom. Crvena zvezda ima šest bodova prednosti, ali Ćirković smatra da zaostatak nije veliki...

"U prvenstvu je sve otvoreno i za nas je najbitnije da ostanemo fokusirani na naše partije. Da se ne osvrćemo mnogo na druga dešavanja, na koja ne možemo da utičemo. Da idemo od meča do meča, da polako smanjujemo zaostatak. Sledi utakmica protiv Rada, a nije daleko ni derbi...", završava Lazar Ćirković.

Ko zna, možda uskoro stameni Nišlija opet nađe put koji vodi do Španije, zemlje njegovih snova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC