• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Nikolić: Videli smo okosnicu

Autor mondo.rs

Partizan protiv Zirke igrao u sastavu koji će činiti okosnicu tima na proleće. Marko Nikolić ističe jaku konkurenciju na skoro svim pozicijama.

 Marko Nikolić: Videli smo okosnicu Izvor: MN PRESS

Partizan je odigrao još jednu dobru utakmicu na pripremama u Limasolu, ubedljivo pobedio ukrajinsku Zirku (4:0) i, što je najvažnije, pokazao da formu iz dana u dan podiže.

Trener Marko Nikolić ocenio je četvrtu probu na Kipru kao veoma uspešnu.

"Opet dobra utakmica za nas. Prošla je bila dobra pre svega zbog načina na koji je igrao rival i prilike da vežbamo neke stvari. To isto važi i za današnji meč, samo sa skroz drugom tematikom, jer smo imali protivnika koji igra sa tri ili pet igrača u zadnjoj liniji, što se Partizanu više puta dešavalo u domaćem prvenstvu, a za očekivati je da se sa istim odbranama susretnemo i na proleće", rekao je trener crno-belih.

Nikolić je zadovoljan zbog više stvari koje video protiv Zirke.

"Utakmica je dala neke nove izazove i najvažnije je da su igrači iz nje izašli bez povreda. Vidi se pomak u fizičkoj spremi, ima više svežine, sprinta, što je osnova za kontinuirani rad. Na kraju, zadovoljan sam i pobedom", istakao je šef stručnog štaba "parnog valjka".

Partizan je postigao četiri gola, a imao je još dosta prilika i da ubedljivije trijumfuje.

"Bilo je prilika, ali ne može baš sve i da se da, iako mi insistiramo na realizaciji, koja je posebno važna u Partizanu. Sve utakmice poprimaju drugačiji tok posle naših golova, tako da ne bismo smeli da imamo taj luksuz da promašujemo. Biće utakmica kada nećemo uspevati da stvorimo puno prilika, pa će realizacija morati da dođe do izražaja", rekao je Nikolić.

Fudbaleri Partizana ispoljili su agresivnost i veliku želju za dokazivanjem protiv Zirke.

"To je normalno za pripreme, jer igrači pokušavaju da se izbore za status, pre svega za mesto u timu. Mogu da im uputim i jednu poruku: prolećni deo sezone je potpuno drugačiji nego jesenji, sa jednom pauzom i 16 utakmica u Superligi i najmanje jednom u Kupu, u trajanju u tri meseca. Prostom matematikom dolazimo do podatka da će se mesečno igrati sedam utakmica. Gušći raspored automatski znači da je potreban veći broj igrača u rotaciji nego jesenas. Odlično je što se nameću, što se bore i što imamo veći broj igrača koji konkurišu za 18".

Na utakmici protiv Zirke mogao se videti i kostur tima za drugi deo sezone.

"Jeste ovo okosnica, ima još nekoliko igrača koji najozbiljnije konkurišu za tim. To je više tema za našu svlačionicu, a ne za javnost. Sigurno je šest-sedam igrača u konkurenciji, rotacija je, kao što sam rekao proširena. Dosta dobra pozicija za trenera, ali, ne bih da propustim priliku da kažem, meni se čini da Partizan tako i treba da funkcioniše. Da ima ozbiljnu konkurenciju u timu, na svakom mestu. Fudbaleri Partizana moraju da trpe klupu, tribine, da čekaju šansu da se nametnu", istakao je na kraju Nikolić.

Partizan naredni meč na Kipru igra protiv Levskog iz Sofije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC