• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučelić poručio sa Kipra: Pobedićemo!

Autor mondo.rs

Predsednik Partizana govori o šansama kluba da igra evropska takmičenja sledećeg leta. Izvinjava se Faliju Ramadaniju i veruje da će crno-beli osvojiti titulu.

 Vučelić poručio sa Kipra: Pobedićemo! Izvor: MN PRESS

Za Milorada Vučelića, pripreme na Kipru su prve kao predsednika FK Partizan, od kada je krajem oktobra pobedio na izbornoj Skupštini.

Prvi čovek crno-belih, zajedno sa najbližim saradnicima u upravi kluba, stigao je u posetu igračima i stručnom štabu u Limasolu. Vučelić će odgledati dve utakmice i u četvrtak se vratiti za Srbiju i ponovo posvetiti obavezama koje ima u Beogradu.

Priču sa predsednikom Partizana počeli smo aktuelnom, ali nimalo lepom temom - suspenzijom crno-belih iz međunarodnih UEFA takmičenja. Mesec dana od šokantne vesti iz Niona i poražavajuće odluke Evropske fudbalske unije, čelnik kluba iz Humske je optimista.

"Mislim da će Partizan na leto igrati u UEFA takmičenju. Ne mogu da obećam, ali sam 90 odsto siguran u takav ishod. Da smo klub iz Moldavije
, bio bih uveren, ali pošto smo iz Srbije, onda ne mogu da tvrdim", rekao je Vučelić novinarima.

"Sve razgovore koje vodimo i informacije koje dobijamo, govore nam da će ishod biti pozitivan za Partizan. Svi 'strani listovi koji izlaze na srpskom jeziku' pišu da je odluka definitivna - ne znaju, nije tačno. Oni navijaju da konačna odluka bude protiv crno-belih. Preuzeli smo niz kontakata, dva advokatska tima se bore za pobedu Partizana u CAS-u".

Sud za sportsku arbitražu je na svom zvaničnom sajtu pre nekoliko dana objavio spisak aktuelnih predmeta, ali na njemu nema slučaja Partizan.

"Mi idemo na mogućnost poravnanja i to je delikatan problem. Od snage argumentacije zavisi i ishod mogućnosti poravnanja", objašnjava predsednik kluba iz Humske.

"Argumentacija je na strani Partizana, što se tiče dugova - to je razrešeno. A, što se tiče problema poreza, jasno je da je tu napravljena jedna velika greška. Partizan je imao jedan reprogram, a onda je ušao u drugi, jer su to dozvoljavale zakonske mogućnosti. Nije bilo prekida reprograma, pojavile su se nove mogućnosti... Prelazak na drugi reprogram bio je neuobičajan za njih (za UEFA prim. aut). Advokati crno-belih kažu da ni ta činjenica ne bi trebalo da predstavlja problem", napominje Vučelić.

Da li je Partizan napravio grešku?

"Nije bilo greške. Samo je dokument o reprogramu kasnio u lavirintima administracije, ali ne Partizanove", uverava on.

Koliko je realno da dođe do poravnanja?

"To je najidealnije rešenje. Ako ima dobre volje, sve će biti u redu. Advokati nas uveravaju da mi možemo dobiti i na CAS-u. Ako dođe do suda, odluka će biti kasnije, a ako se ide na poravnanje onda će odluka
biti doneta ranije".

U jednom intervjuu ste išli toliko daleko, da ste izjavili da ćete izvršiti kolektivno samoubistvo ako Partizan ne bude igrao Evropu?

"To je bilo ironično izrečeno. Nama je cilj Evropa, ona nam obezbeđuje finansije. Na osnovu pisanja pojedinih medija, ne znam da li je ljudima milo ili krivo što se Partizanu sve ovo dešava. Imam osećaj kao da im je bolje kada je Partizanu sve gore. To čak nisu ni zvezdaši, što bih donekle razumeo".

Šta ako odluka bude negativna?

"Teško mi je da na to pomislim, zbog toga činimo sve što možemo, a mislim i da FSS isto radi da sve bude u redu".


Kako ćete izdržati finansijski do kraja sezone, jer u ovom prelaznom roku nije bilo planirane prodaje igrača i priliva novca u klupsku kasu?

"Čujem da smo izgubili sedam miliona. Ne znam kako neko može da izgubi nešto što nije imao. To bi isto bilo kao da mi kažete da svakog meseca gubite novac jer ne pišete za
'Vašington post'. A, kada vas neko pita, pa što ne pišete, vi mi odgovorite da vas niko nije zvao i da ne znate engleski jezik. Partizan izgubio sedam miliona evra!? Nemaju naši igrači više tu cenu... Prvo zbog reprezentacije i loših rezultata, pa zbog našeg i Zvezdinog rezultata u Evropi", podseća Vučelić i dodaje:

"Sada nije bilo transfera, ali biće ih na leto. Partizan do tada može finansijski da izdrži. Podsećam vas na sponzorski ugovor koji smo potpisali, ali on nije dovoljan. Biće ih još, nadam se tome. Takođe, Partizan možda sada završi neki transfer, koji će se realizovati na leto", rekao je Vučelić i iznenadio sledećom rečenicom:

"Moram da kažem da su optužbe, koje sam izneo ja i pojedinici iz uprave Partizana na račun Falija Ramadanija, bile dobrim delom neosnovane. Ljudi u Srbiji su nas obmanuli. Sada, kada su mi poznati svi ti elementi ugovora, dogovora, pomoći, traženja bivše uprave, jasno mi je da
je Ramadani najmanje kriv. Faktor roditelja je ozbiljan problem i nemoguće ga je izbeći. Ovo je prilika da se izvinim Ramadaniju".

Da li u saradnji sa Ramadanijem vidite mogućnost rešavanja finansijskog problema u klubu?

"Da, ukoliko bude potrebe, ali bez pravljenja ranijih grešaka da otac od sledećeg transfera uzme 50 odsto, mi i menadžer 20...", izjavio je Vučelić, očigledno misleći na slučaj Andrije Živkovića.

PREŽIVLJAVANJE

"Drugi klubovi JSD Partizan preživljavaju. Najkritičniji je vaterpolo, a o tome je pričao već Andrija Prlainović. Ne može se bez pomoći države. Ne može ni fudbal", upozorava predsednik JSD Partizan.

Koliki je dug Partizana na kraju 2016. godine?

"Manji je. Ako uzmemo u obzir da je Partizan platio sedam miliona prethodnih obaveza i servisirao sve, dug bi značajno bio manji".

Da li
i dalje imate problema sa opozicijom ili je došlo do približavanja mišljenja, možda čak i saradnje?

"Videli ste najavu štrajka sindikalne organizacije FK Partizan. To je instrumentalizovano, jer kako drugačije objasniti to što oni znaju kakva je situacija u klubu, a traže da im se isplate zaostaci od prethodne uprave. Plate su redovne, a mi ćemo se truditi da i taj dug vremenom izmirimo. Postojalo je zakašnjenje od četiri plate, sada su tri. A, oni štrajk najavljuju u smiraj prelaznog roka, da još više obore cenu igrača", rekao je Vučelić.

Predsednik crno-belih se zalaže za dobre odnose sa takozvanom opozicijom u klubu.

"Voleo bih da se normalizuju odnosi, ali je i dalje sve zategnuto. Prošli ponedeljak je bilo ročište po jednoj Bjekovićevoj tužbi. Izgubio je! Kako očekivati od nekoga ko vas vodi na sud, da s njim sarađujete. Bjeković ima tri tužbe. Jedna je odbačena kao neosnovana, od druge su odustali sami advokati, a treć
a je krivična prijava oko Skupštine. Biće spektakl. To su sporovi koje mi ne možemo da izbegnemo. Čuli ste njihove izjave povodom Evrope...", podvlači Vučelić i optimistički odgovara na poslednje pitanje:

Da li Partizan može do titule?

"Ima dva derbija - može!"

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC