• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laković o EP 2020: Kad nisu mogli Turci...

Generalni sekretar FSS realno sagledao mogućnost da Srbija, Hrvatska i BiH zajedno organizuju EP. Primjer Turaka za nauk.

 Laković o EP 2020: Kad nisu mogli Turci... Izvor: MONDO

Inicijativa "Dojče vele" da Srbija, Hrvatska i BiH podnesu zajedničku kandidaturu za organizaciju Evropskog fudbalskog prvenstva 2020. podigla je veliku prašinu na ovim prostorima.

Međutim, takav projekat izgleda nerealno. O tome svjedoče i riječi generalnog sekretara FSS, Zorana Lakovića:

"Prvi komentari su pozitivni, ideja zvuči zanimljivo, u širokom auditorijumu je primljena dobro. Međutim, pitanje je koliko je to realno", ocijenio je Laković.

"Nismo imali zvanične kontakte sa kolegama iz susednih zemalja. Itekako smo svjesni šta je potrebno za organizaciju Evropskog prvenstva", nastavio je gensek FSS.

Jasno je da bi organizacijom tako velikog događaja ovdašnji fudbal dobio mnogo.

"To bi bio veliki plus. Infrastruktura bi morala da bude sređena. Ujedno, bio bi to veliki impuls i za razvoj ekonomije".

Ali, Laković je naveo podatke od kojih se diže kosa na glavi, a koji govore u prilog nemogućnosti da "bivša braća" uopšte pristupe zajedničkom projektu.

"Turska nije dobila organizaciju Evropskog prvenstva 2016, a cijela država i ekonomija stali su iza projekta. Vlada je potpisala garanciju od milijardu evra za izgradnju stadionske infrastrukture, kao i garanciju da će do 2016. uložiti 20 milijardi u saobraćajnu infrastrukturu. Takođe, gradovi su dali garancije da će izdvojiti po sedam miliona evra za sanacije... To je bila četrvta kandidatura Turske. I pored svega toga, postojao je bolji kandidat - Francuska. Vidite šta je sve potrebno da bi se dobilo EP".

Laković i saradnici iz FSS razmišljaju razumnije:

"Poznati smo kao dobri domaćini. Bili smo organizatori mnogih sportskih događaja. Srbija kao zemlja i naš savez se ne bojimo toga. Ali, krenuli smo od najnižeg stepenika. Dobili smo organizaciju Evropskog prvenstva za kadete, namjera nam je da dobijemo i EP za uzrast do 19 ili 21 godine, a to je u ovom trenutku naš limit", zaključio je Zoran Laković.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC