• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Astane nema pomoći, Partizan će morati sam

Autor mondo.rs

Fudbaleri holandskog tima su nakon pobjede u Kazahstanu izbili na prvo mjesto, pa će ''crno-bijelima'' biti veoma teško u nastavku grupne faze.

 Astana-nije-pomogla-Az-Alkmar-pobijedio-Partizan-mora-sam-Liga-Evrope Izvor: MN PRESS

Neobičan termin za Ligu Evrope, četvrtak od 16:50 po našem vremenu, donio nam je meč iz dalekog Kazahstana. Utakmica koja je značajna i navijačima beogradskih ''crno-bijelih'' završena je prva u današnjem programu.

Šampion Kazahstana je dočekao AZ Alkmar, predstavnika Holandije, a navijači Partizana nadali su se dobrom rezultatu domaćeg tima. Kao i nekoliko puta ove sezone, Astana je pokazala da ipak nije na nivou po kom je pamtimo iz nekih ranijih godina.

Možda će vas zanimati

Ponovo je razočarao predstavnik sa dalekog istoka. Odbrana je bila previše slaba, prepuna grešaka i bez ikakve koncentracije u drugom dijelu meča. To se primjećuje i po rezultatu, jer je holandski predstavnik deklasirao Astanu.

Krenulo je golom Boadua na isteku pola časa igre i to nakon velike greške defanzivaca. Postnikov je imao loptu na nozi, oklijevao je sa njenim izbacivanjem, a zatim je izgubio duel protiv napadača gostiju. Laka egzekucija za prednost trenutnog lidera grupe.

Nije to bila jedina prilika za goste. Griješili su fudbaleri kazahstanskog tima kao na traci, nekoliko puta poklanjali loptu u opasnoj zoni, ali su na poluvrijeme otišli samo sa golom zaostatka.

Susret je odmicao, a koncentracija domaćih igrača opadala. Midćjo je to kaznio prvi, nakon sedam minuta fudbala u nastavku. Još pet minuta kasnije i pitanje pobjednika je i definitivno bilo riješeno. Pogodio je tada Idrisi, fudbaler koji se i beogradskoj publici predstavio kao veoma opasan.

Domaćin se predao, rijetko je i pokušavao da smanji rezultat, a u odbrani su problemi bili nerješivi. Nova serija grešaka, u samo nekoliko desetina sekundi razmaka, donijela je nove golove za goste. Pogodio je grčki štoper Čacidiakos, a zatim i Boadu kom je to bio četvrti gol u grupnoj fazi.

Ekipa AZ Alkmara je pobjedom na gostovanju izbila na prvo mjesto na tabeli. Nakon četiri odigrana meča imaju fenomenalnu gol-razliku 13:2, ali su nju najviše stekli zbog 11 postignutih golova protiv Astane. Kazahstanski tim je bez bodova i gol-razlikom 1:14 na začelju grupe i bez mnogo nade da će biti bolje.

Prvenstvo Kazahstana je završeno, Astana je osvojila titulu, ali će posljednja dva meča u grupnoj fazi Lige Evrope odigrati van pravog ritma. Kako su izgledali do sada, teško je zamisliti da mogu da budu raštimovaniji.

GRUPA L

Astana - AZ Alkmar 0:5 (0:1)
/Boadu 29, 77, Midćjo 52, Idrisi 57, Čacidiakos 76/

Mančester junajted 21.00

TABELA: Az Alkmar 8, Mančester (-1) 7, Partizan (-1) 4, Astana 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC