• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko poslije 100. gola za Romu: Nadao sam se drugačijim okolnostima

Autor mondo.ba

"Nadao sam se da ću obilježiti svoj stoti gol u drugačijim okolnostima, ali ne možemo da plačemo nad prolivenim mlijekom", rekao je novi kapiten Rome Edin Džeko poslije poraza u Ređo Emiliji (4:2).

 Sasuolo - Roma 4:2, izjava Edin Džeko 100. gol u svim takmičenjima za Romu Izvor: Gulivet/Getty Images/Tullio M. Puglia

Kapiten Rome Edin Džeko bio je užasno frustriran poslije poraza od Sasuola (4:2) iako je u Ređo Emiliji postigao jubilarni 100. pogodak u dresu "vučice" u svim takmičenjima, čime je postao tek sedmi igrač u istoriji rimskog tima koji je stigao do ove brojke.

Sasuolo je u 22. kolu već u prvih 30 minuta vodio 3:0, što je bilo nedostižno za Rimljane, posebno jer je u nastavku gost igrao sa 10 igrača poslije crvenog kartona Lorenca Pelegrinija.

Možda će vas zanimati

"Stalno govorim momcima, dajte mi više lopti, ali ne dobijam ih često", rekao je kapiten Rome Edin Džeko poslije utakmice na "Mapei" stadionu.

"Problem sa našom igrom je što kad jedan igrač zakasni, sve se raspadne. U prvom poluvremenu, iskreno govoreći, nismo bili na nivou Serije A".

Prema njegovim riječima, Roma inače igra veoma uzbudljiv stil fudbala, s dosta posjeda lopte, ali kada dvojica ili trojica igrača ne igraju na najvišem nivou, to odmah stvori probleme.

"Niko nije bio na našem normalnom nivou, posebno u prvom poluvremenu. Nadamo se da ćemo ovu igru ​​zaboraviti što je prije moguće, jer smo izgubili tri boda , koje bismo trebali da vratimo protiv Bolonje sljedeće nedjelje. Nemamo drugu opciju".

Džeko je bio strijelac protiv Sasuola, imao je šansu i za drugi pogodak, ali mu je udarac izblokirao Manuel Lokateli. Ipak, kapiten BiH je postigao 100. gol za Rimljane u svim takmičenjima. Izdvojio je onaj sa "Stamford Bridža" kao njegov omiljeni...

"Mislim da je gol protiv Čelsija u Londonu moj omiljeni. Nadao sam se da ću obilježiti svoj stoti cilj u drugačijim okolnostima, ali ne možemo da plačemo nad prolivenim mlijekom".

Poslije odlaska kapitena Alesandra Florencija u Valensiju, Džeko je zvanično novi nosilac kapitenske trake u Romi i prvi stranac poslije Brazilca Aldaira, kome je pripala ta čast u klubu sa "Olimpika".

"To je bio njegov izbor koji je morao da donese. Alesandro je za nas bio vrlo važan igrač, kapiten, ali razumijem da mu je cilj odlazak na EURO 2020 i nadam se da će to postići redovnim igrama u Valensiji".

Čini se da Florencijeva ideja djeluje, jer je sinoć bio starter u dresu "slijepih miševa" u trijumfu nad Seltom, a zamalo je postigao gol na svom debiju u Primeri.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC