• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klauzula na koju Liverpul nije ponosan: Zemlja u koju Klop uvek može da ode

Autor mondo.rs

Ovakve klauzule ne postoje u ugovorima "top" menadžera, što govori o reputaciji koju je Nemac izgradio na Mersisajdu.

 Jirgen-Klop-ugovor-sa-Liverpulom-Klauzula-da-moze-da-ode-u-Nemacku-slobodno Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Jirgen Klop dugo je oklevao da potpiše novi ugovor sa Liverpulom, iako su ljudi iz kompanije "Fenwey Sport Group" insistirali na tome od osvajanja titule prvaka Evrope prošlog juna u Madridu.

Šest meseci kasnije, 52-godišnji Nemac i njegova dva asistenta Peter Kravic i Pepin Linders produžili su saradnju sa "redsima" do 2024. godine, pod znatno boljim finansijskim uslovima.

Možda će vas zanimati

Konkretno, kada je u oktobru 2015. stigao u Englesku i zamenio Brendana Rodžersa, Klop je potpisao trogodišnji ugovor za prilično nisku platu u odnosu na tadašnje konkurente, od 4,75 miliona evra po sezoni.

Do danas, Klop je vodio Liverpul na 247 utakmica i ostvario skor 153-55-39 uz osvojenu titulu prvaka Evrope pobedom nad Totenhemom u finalu Lige šampiona prošle sezone. Prošle i ove, skor "redsa" u svim takmičenjima iznosi 72-11-9. Ekipa je osvojila 100 od moguća 102 boda u Premijer ligi...

Na kraju njegove prve sezone, harizmatični trener iz Štutgarta potpisao je pravi, šestogodišnji ugovor sa slavnim klubom uz solidnu povišicu, pa je u naredne tri i po godine radio za platu od 8,25 miliona evra - što je i dalje bilo uočljivo manje od zarade Pepa Gvardiole u Mančester sitiju od 23 ili Žozea Murinja u Mančester junajtedu (i Totenhemu) od 17 miliona evra.

Uveren da neće "zauvek" ostati stanovnik Mersisajda, kao i da višegodišnji mamutski ugovori nisu uvek dobro rešenje za klub i trenera, presudna stvar u Klopovom pristanku na produžetak saradnje do 2024. nije bila adekvatna zarada od skoro 18 miliona evra godišnje - već pravo da iz ugovora izađe bez posledica, pod uslovom da je njegov naredni posao vezan za rodnu Nemačku.

"The Independent" i "The Mirror" objavili su danas da u Klopovom ugovoru postoji klauzula na koju su predsednik "FSG" Tom Verner nije ponosan, ali na koju je morao da pristane.

Ukoliko bi Klop u periodu do 2024. godine dobio i odlučio da prihvati ponudu nekog kluba iz Bundeslige ili, to je važno napomenuti, Nemačke fudbalske federacije, Liverpul bi mogao samo da potraži novo rešenje na mestu menadžera - ne i da stopira Nemca.

Ovakve klauzule je teško naći u ugovorima koje potpisuju "top" menadžeri u Engleskoj, pa i šire, što govori koliko Klopa cene na "Enfildu" i na šta su sve spremni u nameri da ga zadrže što je duže moguće.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC