• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibra je ljudina: Osnovao fond za prikupljanje novca za italijanske bolnice!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Prema web stranici koja prihvata donacije, Zlatan Ibrahimović donirao je fondu 100.000 evra, a plan je da prikupi barem milion.

 Zlatan Ibrahimović osnovao fond za prikupljanje novca za italijanske bolnice! Izvor: Guliver/GettyImages/Marco Luzzani/Stringer

Zlatan Ibrahimović, fudbaler Milana, u srijedu je uspostavio internetski fond za prikupljanje sredstava za pomoć bolnicama koje su u centru širenja koronavirusa u Italiji, a kao krajnji cilj je označio milion evra.

Prema web stranici koja prihvata donacije, Ibrahimović je fondu donirao 100.000 evra, a za kratko vrijeme je prikupio dodatnih 15.000 evra.

Možda će vas zanimati

Ibrahimović se vratio u Milan u januaru ove godine iz Los Anđeles Galaksija. Ranije je igrao i za italijanske klubove Inter i Juventus.

“Italija mi je toliko toga dala i u ovom dramatičnom trenutku želim još više uzvratiti ovoj zemlji koju volim“, rekao je Ibrahimović u video poruci kojom je pokrenuo fond.

Bivši švedski reprezentativac dodao je da računa na velikodušnost svojih kolega, svih profesionalnih sportista i onih koji žele dati malu ili veliku donaciju u skladu sa svojim mogućnostima, kako bi pobijedili virus.

Na internet stranici se navodi da će sav prikupljeni novac biti direktno doniran za jačanje odjeljenja intenzivne njege i hitne pomoći u Milanu, Bergamu, Kastelanci i Torinu.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 7.800 ljudi, a potvrđeno je preko 195.000 slučajeva zaraze korona virusom u gotovo 165 zemalja, govore podaci WHO-a.

Takođe, WHO je Evropu proglasio novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Vuhanu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC