• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trening-centar "azura" od 6. aprila zdravstveni centar

Autor mondo.ba

Koverćano raspolaže kapacitetom od 54 sobe, u kojima će biti smještena lica koja napuste intenzivnu njegu, ali koja moraju i nakon toga da budu u izolaciji dok novi test na koronavirus ne bude negativan

 Koverćano trening centar bolnica od 6. aprila Izvor: CLAUDIO VILLA/GETTY IMAGES EUROPE

Imamo već nekoliko primjera klubova širom Evrope (Real, Votford, Borusija Dortmund) koji su odlučili da svojim "domovima", stadionima na kojima odigravaju svoje domaće utakmice, privremeno promijene namjenu i u toku borbe sa koronavirusom pretvore ih u zdravstvene centre.

Možda će vas zanimati

Posljednji slučaj dolazi nam iz Italije, gdje je tamošnji fudbalski savez odlučio da trening-centar najjačeg državnog tima, smješten u Koverćanu, četvrti Firence, privremeno, dok se Italija ne izbori sa ovom počasti, bude preuređen u zdravstveni centar, počev od ponedjeljka, 6. aprila.

List "Il Mesađero" navodi da će trening-centar Koverćano, koji raspolaže kapacitetom od 54 sobe, služiti za smještaj onih lica koja su se oporavila od koronavirusa dovoljno da napuste odjeljenje intenzivne njege, ali koja moraju da provedu dodatno vrijeme u izolaciji sve dok njihov nalaz na virus Covid-19 ne bude negativan.

Inače, u trening-centru Koverćano smješten je i Muzej Kalča, a u ovom kampu obavljaju se i trenerska predavanja sa ciljem sticanja licenci.  

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC