• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ben: Kao da se fudbal prekinuo na godinu dana

Autor Pavle Knežević

Napadač Zvezde nalazi i dobre strane izolacije - provodi više vremena sa djecom

 FK-Crvena-zvezda-El-Fardu-Ben-kao-da-se-fudbal-prekinuo-na-godinu-dana-korona-virus Izvor: MN PRESS

Svi stranci Crvene zvezde, osim Kanjasa, nalaze se u Beogradu tokom vanrednog stanja. Jedan od najboljih i najvažnijih za crveno-bijele, El Fardu Ben vreme provodi naporno trenirajući, ali sada ima i dovoljno vremena za igranje sa djecom.

On je za klupski sajt rekao da situacija nije laka, ali da cijeli tim na čelu sa trenerom Dejanom Stankovićem pokušava da održi fizičku formu i ističe da mu nedostaju utakmice i proslave golova.

Možda će vas zanimati

Od kluba svi imaju program po kome rade kod kuće, ali i napolju ako za to dobiju priliku.

"Moj dan počinje jutarnjim treningom, a zatim vrijeme provodim sa svojom porodicom. Trening nije lak kada ga sam radiš. Individualni treninzi su teški, mnogo je lakše kada se trenira sa cijelim timom, ali pokušavamo da se što bolje pripremimo, a to je jako važno", rekao je Ben.

Reprezentativac Komora kaže da igrači moraju da budu spremni jer ne znaju kada će se sezona nastaviti.

A što se tiče stanja u svijetu fudbala...

"Meni ova situacija izgleda kao da se fudbal prekinuo na jednu godinu. Mnogo mi nedostaje da budem dole na terenu, da postižem golove, kao i da ih proslavljam sa svojim saigračima, a naročito sa navijačima. Nije lak momenat za nas igrače, ali ja se nadam da ćemo uskoro sve nastaviti", kaže Ben.

Ispadanje iz ritma života i rada je takođe problem.

"Teško je, jer smo navikli da treniramo svaki dan, da igramo utakmice na svakih sedam dana ili na svaka tri, a sada je već treća nedjelja kako ne igramo fudbal. Moramo da se fokusiramo na to da se dobro spremimo na nastavak koji nas ubrzo očekuje", kazao je Ben.

Ben ima ispunjen dan i van treninga.

"Prvo, drago mi je da sam ostao u Beogradu sa svojom porodicom jer je to bila bolja opcija za nas, nego da odemo u Francusku jer je tamo jako loša situacija", počinje on.

"Najviše vremena provodim, naravno, kod kuće, igrajući se sa mojom djecom, igrajući video i društvene igre. Igramo i fudbal u dvorištu, vole da igraju protiv mene, ali ne vole da izgube, ponekad je prava borba. Najmlađi dječak obično pobeđuje, tako da je jako zabavno. Nisam ovoliko vremena provodio sa njima, tako da je to bolja strana ove izolacije. Zbog obaveza u klubu, i igranja tri godine zaredom u Evropi, na svaka tri dana smo imali karantin, i provodili smo vreme zajedno sa timom. Tako da je jako lijepo uživati u vremenu sa porodicom", rekao je Ben.

Napadač je ponovo navijačima poručio da paze na sebe.

"Želim da se prije svega zahvalim svim zvezdašima što su uvijek bili uz nas. Trenutno je najvažnije da ostanu kod kuće. Veoma je bitno da budemo bezbjedni jer možemo izgubiti mnogo. Potrebni su nam kada se sve ovo nastavi, bez njih mi nismo ista ekipa, i vjerujem da ćemo se svi zajedno radovati novim uspjesima", rekao je El Fardu Ben.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC