• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH produžio ugovor Dušanu Bajeviću?

Autor mondo.ba

Selektoru Bosne i Hercegovine Dušanu Bajeviću produžen je ugovor sa Fudbalskim savezom BiH, piše "Oslobođenje".

 FS BiH, Dušan Bajević, novi ugovor Izvor: FENA/Harun Muminović

Iako nije vodio "zmajeve" u baražu Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo, zbog odgađanja EURO 2020 nakon pandemije koronavirusa, Bajeviću je produžen ugovor do 30. novembra 2020. godine, objavilo je sarajevsko "Oslobođenje".

Bajević je naslijedio Roberta Prosinečkog na klupi BiH prije četiri mjeseca, a trebao je voditi bh.tim u martovskom polufinalu baraža sa Sjevernom Irskom, a potom i u slučaju trijumfa, sa boljim iz dvomeča između Slovačke i Republike Irske.

Možda će vas zanimati

Međutim, pandemija koronavirusa je zaustavila sva fudbalska takmičenja i nadamo se samo prolongirala odlazak "zmajeva" na prvi šampionat Evrope.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine saopštio je ranije u utorak da su na sastanku sa UEFA prezentovana potencijalna rješenja vezana za takmičenja nacionalnih selekcija (Liga nacija i baraž za EURO), kao i klupskih takmičenja UEFA, čija je organizacija i odigravanje prolongirana ili otkazana uslijed pandemije COVID-19.

"Precizni termini odigravanja utakmica UEFA Lige nacija, kao i utakmica baraža za EURO 2020, će biti poznati naknadno. Određivanje datuma za odigravanje ovih utakmica će biti definisano tek u slučaju kada dođe do ublažavanja restriktivnih mjera koje su na snazi, a izdate su od strane nadležnih organa zemalja širom svijeta s jedinstvenim ciljem, borba protiv širenja pandemije COVID-19", saopštio je FS BiH.

Dušan Bajević rođen je 1948. godine u Mostaru. Igračku karijeru je započeo u mostarskom Veležu, za koji je odigrao 322 prvenstvene utakmice i postigao 169 golova.

U prvom timu Veleža je igrao od 1966. do 1975. godine, a onda odlazi u grčki AEK, sa kojim je osvojio dvije titule šampiona Grčke.

U Velež se vratio 1981. godine i u ovom klubu je igrao do kraja karijere, 1983. godine. Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao 37 utakmica i postigao 29 golova. Bio je učesnik Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 1974. godine, a poznat je po nadimku "Princ sa Neretve''.

Neposredno po završetku igračke, počeo je karijeru fudbalskog trenera u Veležu, s kojim je 1986. godine osvojio Kup Jugoslavije, tadašnji Kup Maršala Tita.

U AEK se, kao trener, vratio 1988. godine i iste sezone je sa ovim klubom osvojio titulu prvaka Grčke, prvu za AEK poslije 10 godina.

AEK je pod Bajevićevim vođstvom prvak Grčke bio još tri puta, uzastopno (1992, 1993, 1994).

Bajević je 1997. postao trener Olimpijakosa, s kojim je iste sezone osvojio titulu prvaka Grčke, a 1999. ''duplu krunu'', prvenstvo i Kup. Poslije Olimpijakosa kratko se zadržao u solunskom PAOK-u sa kojim je osvojio Kup Grčke 2001. godine. Poslije je u još dva navrata trenirao AEK i jednom Olimpijakos.

Bio je i trener beogradske Crvene Zvezde, solunskog Arisa, kiparske Omonije kao i atinskog Atromitosa.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC