• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki nije ljut na FS BiH: Dešavaju se takve stvari

Autor mondo.ba

Hrvatski trener Robert Prosinečki od novembra prošle godine više nije selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 Robert Prosinečki: Nisam ljut na FS BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Trenutno je na klupi Kajzerispora, gdje je doveden da pokuša da izbori opstanak u turskoj Superligi, koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Možda će vas zanimati

U intervjuu za "Sportski žurnal", Robi je odrično odgovorio na pitanje da li je ljut zbog otkaza u Fudbalskom savezu BiH.

"Ma, ne, nisam ljut. Jednostavno, dešavaju se takve stvari, uzajamno smo to riješili. Na početku smo imali jako lijepe rezultate, sada su velike šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo kroz baraž. Želim im sreću i uspjeh", izjavio je Prosinečki.

Podsjetimo, Robi je vodio "zmajeve" od januara 2018. do novembra 2019. godine i na 22 utakmice ostvario učinak od devet pobjeda, sedam poraza i šest remija uz gol razliku 29:21.

Prosinečkog je na klupi BiH naslijedio Dušan Bajević, koji zbog pandemije koronavirusa, još nije debitovao na mjestu selektora "zmajeva".

Neizbježna tema u razgovoru sa Prosinečkim je Crvena zvezda, klub sa kojim se 1991. popeo na krov Evrope, a onda i godinu i po dana (od zime 2010. do leta 2012) bio trener.

"Mnogo mi je drago što se stabilizovala i ostvarila kontinuitet igranja u UEFA takmičenjima. Zvezda i Dinamo su napravili čudo za ovaj dio Balkana, plasirati se u Ligu šampiona kroz nezgodne kvalifikacije veliki je uspjeh. Znam koliko to znači i finansijski za klub. Došli su na dobar nivo, bilo je utakmica na kojima se pokazalo da se može parirati i najvećima, ali snovi o prolasku u osminu finala nisu realni", objektivan je Prosinečki.

Nekadašnji majstor u kopačkama osvrnuo se na nedavnu anketu uglednog španskog lista "Marka", u kom je njegova generacija Zvezdinih igrača zauzela sjajno treće mjesto na listi najboljih klupskih ekipa ikada!

"Čudesno! Nevjerovatna je to pohvala za sve nas iz te generacije Crvene zvezde. Trebalo bi uživati u tom podatku. Sada smo u vremenu kad klubovi sa naših prostora nisu u prilici da budu ponovo šampioni Evrope, previše je ulaganja bogatijih. Teško može da se parira. Dodatnu dimenziju našem izboru daje podatak da je u pitanju jedan od najpoznatijih svjetskih listova, zna se šta znače 'Marka', 'Gazeta', 'Lekip'. Zvezdina slava uvijek će biti velika, naravno uz obavezu da se što je moguće više svajaju trofeji i izlazi u Evropu".

Govorio je i o promjeni trenera u svom nekadašnjem klubu, odnosno dovođenju Dejana Stankovića umjesto Vladana Milojevića.

"Neće mu biti lako poslije Milojevih velikih rezultata. Odlasci u Ligu šampiona finansijski su stabilizovali klub, znam da će se sada tražiti novi takvi uspjesi. Drago mi je da je Zvezda na pragu nove titule, loše je što se ne zna kad će da se nastavi i kako će da izgledaju evropske kvalifikacije. To su problemi koji sve muče", zaključio je Prosinečki.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC