• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loš i lošiji nastavili po starom: U prestonici bez pobjednika

Autor mondo.ba

I Union i Šalke produžili su niz bez pobjede. Uključujući današnji međusobni duel, tim iz prestonice za trijumf ne zna sedam kola, a ekipa iz Gelzenkirhena – čak 12!

 Bundesliga 30. kolo Union Berlin Šalke 1 1 Izvor: Pool/Getty Images Europe

Pretposljednji meč 30. bundesligaške runde odigrali su danas Union Berlin i Šalke, a meč je završen – podjelom bodova:

UNION BERLIN – ŠALKE 1:1 (1:1)
/Andrič 11 – Keni 28/

I jedni i drugi današnjim remijem, četiri kola prije kraja, produžila su niz bez slasti pobjede.

Uključujući današnji okršaj pored "Kuće starog šumara", tim iz njemačke prestonice za trijumf ne zna već sedam kola, a ekipa iz Gelzenkirhena je još gora – čak 12 mečeva nije na svoj konto upisala "trojku"!

Šalke je, naime, posljednju pobjedu upisao u prvom kolu proljećnog dijela sezone, kada je u Gelzenkirhenu nadigrao Borusiju iz Menhengladbaha.

Bio je ovo treći međusobni okršaj Union Berlina i Šalkea ikad, a prvi koji nije završen pobjedom "plavih". 2001. godine u Kupu Njemačke bilo je 2:0, a prošle jeseni u prvenstvu 2:1.

Nakon te runde, "plavi" su se nalazili na petom mjestu uz 33 boda, kao ravnopravan kandidat za plasman u Ligu šampiona (isti broj bodova je na čevrtoj poziciji imala i Borusija iz Dortmunda), ali od tada pa do danas, od mogućih 36 bodova, Šalkeu je pripalo – samo pet (!?), pa će tako, praktično je izvjesno, čak i nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope za ekipu Davida Vagnera ostati samo san.

Sa druge strane, na posljednjih sedam utakmica u eliti, Union Berlin, za koji danas nije nastupio Neven Subotić (meč gledao sa klupe), od ukupno 21 bod prigrabio je samo tri, ali mu u borbi za opstanak u prilog ide - raspored.

Debitant u elitnom rangu 32. kolu dočekuje već prežaljeni i posljednjeplasirani Paderborn, dok će u posljednjoj rundi ugostiti Fortunu iz Diseldorfa, od koje trenutno ima četiri boda više i koja se u ovom trenutku nalazi na 16. mjestu koje nakon kraja prvenstva vodi u doigravanje za opstanak protiv trećeplasiranog tima Cvajte (na toj poziciji trenutno je HSV).

Izvor: Pool/Getty Images Europe

Robert Andrič je u ljeto prošle godine potpisao prvi bundesligaški ugovor prešavši u Union Berlin – a uspio je da poentira na tek 28. meču u eliti u karijeri i poslije 47 neuspjelih pokušaja da matira protivničke golmane!

Njemački vezista nastupao je i u drugoj (Herta i Hajdenhajm), trećoj (Dinamo Drezden i Vizbaden) i četvrtoj ligi (drugi tim Herte), zabilježio je par nastupa i u kup-takmičenju i u svakom od pomenutih takmičenja tresao je mreže.

Od danas, konačno može da se pohvali i golom u najjačem fudbalskom razredu u Njemačkoj!

Dogodilo se to u 11. minutu, kada je Huan Miranda pogriješio na sredini terena, dopustivši da mu Nigerijac Entoni Udža ukrade loptu i upiše PRVU asistenciju u sezoni (uz dva gola).

Šalke je izjednačio i konačan rezultat postavio u 28. minutu, kada je uputio JEDINI udarac u okvir gola za 90 minuta!

Džondžo Keni je primio loptu od Danijela Kaliđurija, namjestio se na udarac van šesnaesterca iskosa sa desne strane, a engleskog defanzivca nije uspio da izblokira Florijan Hibner.

U posljednjem meču 30. kola Augzburg i Keln odigrali su 1:1. Golova nije bilo do pred sam kraj. Gosti su poveli u 85. minutu preko Modesta, da bi samo tri minuta kasnije konačan rezultat postavio Maks. Treba dodati da su domaći u prvom poluvremenu imali sjajnu šansu za vođstvo, ali Niderlehner nije uspio da realizuje jedanaesterac.

BUNDESLIGA - 30. kolo

Verder - Volfsburg 0:1 (0:0)
/Veghorst 80/

Union Berlin – Šalke 1:1 (1:1)
/Andrič 11 – Keni 28/

Augzburg - Keln 1:1 (0:0)
/Maks 88 - Modest 85/

Subota:

Bajer - Bajern 2:4 (1:3)
/Virc 89, Alario 10 – Koman 27, Gorecka 42, Gnabri 4, Levandovski 66/

Ajntraht - Majnc 0:2 (0:1)
/Niakate 43, Kunde Malong 77/

Fortuna - Hofehnajm 2:2 (1:1)
/Henings 5, 76 - Dabur 15, Zuber 61/

RB Lajpcig - Paderborn 1:1 (1:0)
/Šik 27 - Štrodik 90+2/

Borusija Dortmund - Herta 1:0 (0:0)
/Kan 57/

Igrano u petak:

Frajburg - Borusija M. 1:0 (0:0)
/Petersen 58/

TABELA: Bajern 70, Borusija Dortmund 63, RB Lajpcig 59, Borusija Menhengladbah 56, Bajer 56, Volfsburg 45, Hofenhajm 43, Frajburg 41, Herta 38, Šalke 38, Ajntraht 35, Keln 35, Augzburg 32, Union Berlin 32, Majnc 31, Fortuna 28, Verder 25, Paderborn 20.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC