• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve je deveti put zaredom šampion Italije: Pjanićeva lucidnost za Ronalda!

Autor mondo.ba

"Skudeto" je u vlasništvu torinskog kluba već punih devet sezona u Seriji A.

 Juventus - Sampdorija, Serija A, 36. kolo, Juve šampion Italije 9. put zaredom Izvor: ANTONIO CALANNI/AP

Juventus je zvanično po deveti uzastopni put šampion Italije!

Crno-bijeli iz Torina su do 36. titule u klupskoj istoriji (navijači Juventusa reći će 38, računajući dvije oduzete zbog afere "Kalčopoli"), stigli pobjedom nad Sampdorijom i dva kola prije kraja sezone pobjegli drugoplasiranom Interu na nedostižnih sedam bodova.

Možda će vas zanimati

"Skudeto" je tako konačno došao u ruke trenera Mauricija Sarija, koji je po prvi put u karijeri osvojio titulu u Seriji A, ali i postao najstariji stručnjak u istoriji kojem je to pošlo za rukom sa 61 godinom i šest mjeseci.

JUVENTUS - SAMPDORIJA 2:0 (1:0)

Mučila se "stara dama" u prvom poluvremenu, visila im je nad glavom propuštena meč-lopta u Udinama u prošlom kolu, kao da je mogućnost osvajanja trofeja zavezala noge domaćim igračima, koji su tek duboko u sudijskoj nadoknadi poveli pogotkom Kristijana Ronalda.

Ipak, zasluge barem 50 odsto za vođstvo, ako ne i koji procenat više, odlaze na račun reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića, koji je iz slobodnog udarca lucidnom asistencijom prevario sve gostujuće igrače, omogućio Portugalcu da upiše svoju 31. recku - 1:0.

Doduše "bjankoneri" su u prvih 45 minuta ostali bez Danila zbog sudara glavama s Gastonom Ramirezom, odnosno Paula Dibale zbog povrede aduktora, pa je trebalo vremena da se u igru uklope njihove zamjene Federiko Bernadeski i Gonzalo Iguain.

Izabranici Klaudija Ranijerija su u drugom poluvremenu stvorili nekoliko dobrih šansi za izjednačenje, primorali Juve da brani milimalnu prednost, ali ni Gaston Ramirez, niti Lorenco Toneli nisu uspjeli da pogode mrežu Vojćeha Šćešnog iz izglednih situacija.

Poslije sata igre, imao je i Juve dobru šansu da praktično riješi pitanje pobjednika, ali dobru akciju Pjanića i Bernadeskija, nije pretvorio u gol Ronaldo, kojem je odlično odbranio Emil Audero.

Međutim u 67. minutu Audero je uspio da odbrani novi šut Ronalda, ali nije mogao ništa poslije odbijene lopte na koju je natrčao Bernadeski i poslao je pod prečku - 2:0.

Kristijano Ronaldo je nakon "restarta" Serije A postigao 10 golova, što je više od bilo kojeg drugog igrača u Top 5 evropskih liga. Po pogodak manje upisali su Robert Levandovski (Bajern) i Rahim Sterling (Mančester siti)

Bilo je već tada jasno da će Juve postati novi-stari šampion, a još kad je Norvežanin Morten Torbi zaradio crveni karton u 77. minutu i ostavio Đenovljane sa 10 igrača na terenu, i najveći skeptici su prestali da sumnjaju...

Iako je bio posebno motivisan i zbog ranijeg "het-trika" kapitena Lacija Ćire Imobilea u Veroni (1:5), Portugalac je večeras uspio samo da postigne jedan pogodak i tako smanji na tri gola "minusa" u trci za titulom najboljeg golgetera Serije A.

Čak je u 89. minutu imao priliku iz penala, ali samo je pogodio prečku!

Vjerujemo da zbog toga nije previše razočaran i da će proslaviti "skudeto", a onda u posljednja dva kola protiv Kaljarija na Sardiniji i Rome kod kuće, pokušati da prestigne italijanskog napadača.

Sastavi

Juventus: Šćešni; Danilo (Bernardeski 29), De Liht, Bonući, Aleks Sandro; Rabio, Pjanić, Matuidi; Kvadrado, Dibala (Iguain 40), Ronaldo. Trener: Mauricio Sari

Sampdorija: Audero; Toneli, Jošida, Čabot (Leris 22), Auđelo; Depaoli, Lineti, Torsbi, Jankto; Ramirez, Kvaljarela. Trener: Klaudio Ranijeri

Izvor: Valerio Pennicino/Getty Images Europe

Serija A, 36. kolo

Bolonja - Leće 3:2 (2:0)
/Palasio 2, Sorijano 5, Barou 90+3 - Mankosu 45+2, Falko 66/

Roma - Fiorentina 2:1 (1:0)
/Veretu 45 pen, 87 pen - Milenković 54/

Kaljari - Udineze 0:1 (0:1)
/Okaka 3/

SPAL - Torino 1:1 (0:0)
/D'Alesandro 80 - Verdi 57/

Verona - Lacio 1:5 (1:1)
/Amrabat 39 pen - Imobile 45+5 pen, 84, 90+4, Milinković Savić 56, Korea 62/

Juventus - Samdorija 2:0 (1:0)
/Ronaldo 45+7, Bernadeski 67/

Subota
Breša - Parma 1:2 (0:0)
/Desena 62 - Darmijan 59, Kuluševski 81/

Đenova - Inter 0:3 (0:1)
/Lukaku 34, 90+3, Sančez 82/

Napoli - Sasuolo 2:0 (1:0)
/Hisaj 8, Alan 90+3/

Odigrano u petak

Milan - Atalanta 1:1 (1:1)
/Čalhanoglu 14 - Zapata 34/

TABELA: Juventus 83, Inter 76, Atalanta 75, Lacio 75, Roma 64, Milan 60, Napoli 59, Sasuolo 48, Verona 46, Parma 46, Bolonja 46, Fiorentina 43, Kaljari 42, Udineze 42, Sampdorija 41, Torino 39, Đenova 36, Leće 32, Breša 24, SPAL 20.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC