• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Sarajevu oprezni pred Velšane: "Eliminisali su Škote, bili dobri protiv Partizana..."

Autor mondo.ba

Ekipa Vinka Marinovića sutra gostuje velškom timu Konahs Ki u utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona

 Liga šampiona kvalifikacije Konahs Ki Sarajevo Marinović Velkoski najava Izvor: Promo/FK Sarajevo

Nešto manje od 24 časa dijeli fudbalere Sarajeva od prvog evro-ispita za ovu sezonu.

Protivnik izabranicima Vinka Marinovića, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, biće velški Kohahs Ki, a ukoliko bh. prvak eliminiše Velšane, postaće prva ekipa iz BiH još od Modriče i 2008. godine koja bi uspješno apsolvirala prvu prepreku u kvalifikacijama za elitno evropsko klupsko takmičenje.

Možda će vas zanimati

Ako, sa druge strane, tako ne bude, klub iz glavnog grada BiH preseliće se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, koje je zakazano za 17. septembar (žrijeb je 31. avgusta).

Pred sutrašnji meč, trener Sarajeva Vinko Marinović poziva na maksimalan oprez.

"Mislim da smo kroz ovih četiri-pet dana pokušali maksimalno da se spremimo za ovu utakmicu. Uradili smo detaljnu analizu i ono što smo vidjeli, pokušali smo maksimalno da pripremamo na treningu. Ovo je ekipa koja igra na jedan tipičan, engleski način, sa dosta duela i dugih lopti. Moraćemo da budemo dosta oprezni kada su te stvari u pitanju. Riječ je o ekipi koja je dosta karakterna, dosta disciplinovana, a upozorenje nam je da su prošle godine iz daljeg takmičenja izbacili škotski Kilmarnok. Odigrali su dosta dobro i protiv Partizana, tako da mislim da smo se maksimalno spremili, što se tiče toga. Nadam se da ćemo uspjeti da igramo na način koji nama odgovara, a to je da mi pokušamo da kontrolišemo većinu stvari na terenu.  Igraće sa 100 posto mogućnosti, ovdje se tako igra. Oni će imati ogroman motiv, ali isto tako, moramo da ga imamo i mi. Imamo ga sigurno jer ova ekipa Sarajeva je iskusna, ima određena evropska iskustva i iz prošle godine, ali moramo da budemo maksimalno oprezni, pogotovo iz razloga jer se igra samo jedna utakmica."

U ime igrača, optimizam širi Krste Velkoski.

"Mislim da smo napravili jednu dobru analizu protivnika. Naravno, sutra ćemo pokušati da iskoristimo sve njihove mane. Postavićemo se kao favoriti, ali to moramo da potvrdimo i sutra na terenu. Utakmica će biti teška, znamo šta nas očekuje, ali mi smo spremni. Svaki igrač koji sutra nastupi će dati svoj maksimum i nadamo se da neće biti nikakvih problema. Moramo da postavimo svoju igru, kako bi se oni prilagodili nama, a ne mi njima. Ovo je, praktično, turnirski sistem, gdje nema popravnog, tako da mi idemo na pobjedu i tako ćemo igrati od prvog minuta".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC