• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podjela plijena na "Koševu": Sarajevu i Veležu po bod

Autor mondo.ba

Bez pobjednika u posljednjem meču 5. kola m:tel Premijer lige BiH.

 Sarajevo - Velež 1:1 5. kolo m:tel Premijer liga BiH Izvor: Promo/FK Sarajevo

Između dva meča u kvalifikacijama za Ligu šampiona, fudbaleri Sarajeva odigrali su prvenstveni duel sa Veležom, a meč 5. kola m:tel Premijer lige BiH okončan je bez pobjednika.

Igrači Veleža imali su prednost na poluvremenu, ali je "bordo" sastav bio konkretniji u nastavku, te je po svemu prikazanom remi najpravedniji.

SARAJEVO - VELEŽ 1:1 (0:1)

Fudbaleri Veleža golom Mehmeda Ćosića vodili su nakon prvih 45 minuta. Pokazali su Mostarci od starta da su protiv aktuelnog šampiona došli da se nadigravaju, te sasvim zasluženo s prednošću su otišli na pauzu između dva poluvremena.

Možda će vas zanimati

Iako su domaći fudbaleri imali dvije veoma dobre prilike, preko Mirka Oremuša i Zinedina Mustedanagića, koji su šutirali glavom, nisu uspjeli da upute udarac u okvir gola protivnika tokom prvog poluvremena, što su "rođeni" kaznili pred sami odlazak na odmor.

Lopta je bila na polovini Veleža, ali je Dušan Hodžić pogriješio. Kontranapad je povukao brzonogi Brandao, sjajno je Brazilac prošao po lijevoj strani, a onda uputio pas paralelno sa linijom šesnaesterca. Mulić je pametno propustio loptu kroz noge, a usamljen na drugoj strani bio je Ćosić i matirao Vladana Kovačevića.

Mogao je Vehabović donijeti Veležu prednost od dva gola u nastavku, ali se spetljao, a već u sljedećem napadu uslijedila je kazna.

Haris Handžić u 59. minutu odlično je uposlio Ivana Jukića, koji svojim prvencem u "bordo" dresu vraća stvari na početak.

Poslije izjednačenja, tim Vinka Marinovića preuzeo je terensku inicijativu i krenuo u potpunu ofanzivu sa ciljem da preokrene rezultat.

Deset minuta kasnije golman Veleža Adnan Bobić loše je reagovao, ali ga je spasio Denis Zvonić, koji je nakon udarca Hrvoja Miličevića loptu glavom izbacio sa gol-linije.

Odmah nakon prekida još jedna šansa za domaće, ali šut Amera Dupovca sada sjajno brani Bobić.

Mogli su i gosti do slavlja. U 80. minutu Haris Ovčina bio je u prodoru, očekivali su svi da sam završi akciju, ali se on odlučio za dodavanje u sredinu šesnaesterca, gdje nije bilo nikoga i prilika je propala.

Ipak, ostalo je 1:1.

Uz utakmicu manje (odgođen duel sa Olimpikom), Sarajevo se trenutno nalazi na petoj poziciji sa osam bodova, četiri manje od gradskog rivala Željezničara, koji je na liderskoj poziciji. Isti broj bodova sakupio je i velež.

Bh. šampion meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Dinamom u Brestu igra u srijedu od 20 časova.

SARAJEVO: Kovačević, Hodžić, Oremuš, Mustedanagić (46. Rahmanović), Miličević, Salčin, Jukić (64. Đokanović), Handžić (79. Ahmetović), Dupovac, Tatar (79. Velkoski), Sušić (53. Fanimo). Trener: Vinko Marinović.

VELEŽ: Bobić, Radović, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Cvijanović, Brandao, Vehabović (62. Osmić), Češmeđijev, Radovac (62. Zvonić), Mulić (85. Ćatić). Trener: Feđa Dudić.

Izvor: MONDO Ilustracija - Bojan Jakovljević

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 5. KOLO:

Krupa - Radnik 1:1 (0:0)
/Mandić 69 - Zukić 58/

Tuzla siti - Olimpik 3:2 (2:1)
/Ubiparip 19 pen, Nukić 26, Barišić 61 - Milanović 28, Osmanović 90+2/

Sarajevo - Velež 1:1 (0:1)
/Jukić 59 - Ćosić 44/

Odigrano u petak:

Željezničar - Mladost 0:1 (0:1)
/Hadžić 32/

Odigrano u subotu:

Široki Brijeg - Borac 3:0 (2:0)
/Radeljić 23, Jović 37, Pervan 52/

Zrinjski - Sloboda 1:0 (0:0)
/Mašić 21/

TABELA: Željezničar 12, Široki Brijeg 11, Borac 9, Tuzla siti 9, Sarajevo (-1) 8, Velež 8, Zrinjski 7, Sloboda 4, Radnik 4, Krupa 4, Mladost 4, Olimpik (-1) 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC