• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovo Lukić: Nije nemoguće da Borac "skine" Sarajevo sa prvog mjesta!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Napadač Banjalučana za MONDO govorio o razlozima "eksplozije" njegovih golova, predstojećim utakmicama sa Slobodom i Željezničarom i šansama da crveno-plavi preskoče Sarajevo na liderskoj poziciji.

 Jovo Lukić za MONDO:  Nije nemoguće da Borac "skine" Sarajevo sa prvog mjesta! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Centarfor Borca Jovo Lukić sa dva pogotka protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja (0:2) osigurao je osmu prvenstvenu pobjedu crveno-plavima za drugu poziciju na tabeli m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prije duela 12. kola, Lukić je takođe u Kaknju bio dvostruki strijelac protiv domaćeg Rudara (1:6) u osmini finala Kupa BiH, a dva puta je pogađao mrežu i na pretposljednjem prvenstvenom susretu protiv Olimpika na "Otoci" (1:4).

Možda će vas zanimati

Na utakmici u Bijeljini, gdje je Borac minimalno poražen od Radnika (1:0), nije nastupio, dok je u trijumfu nad Veležom (2:0) u Banjaluci igrao samo prvih 45 minuta, što znači da je na tri posljednja meča, ako je odigrao od početka do kraja, postigao šest pogodaka u svim takmičenjima.

U m:tel Premijer ligi BiH ukupno pet, što ga je svrstalo na drugo mjesto liste strijelaca iza fudbalera Sarajeva Benjamina Tatara, koji je postigao dva gola više.

Impresivne brojke dovele su mladog reprezentativca BiH u žižu javnosti, a na početku razgovora za MONDO je otkrio prave razloge svoje golgeterske "eksplozije".

"Konačno sam se bolje uklopio u ekipi i u saradnji sa ostalim igračima u napadu Almedinom Ziljkićem i Goranom Zakarićem, kao i kapitenom Stojanom Vranješom, koji je sada nedostajao, mislim da je to glavni razlog moje 'eksplozije' u golgeterskom smislu. Oni su glavni krivci jer smo konačno ostvarili saradnju fizički i psihički oko kretanja, uspostavljen je visok nivo saradnje i to je urodilo plodom", rekao je napadač Banjalučana.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Uprkos sigurnoj pobjedi u Kaknju, mladi centarfor ima izuzetno visoko mišljenje o timu Mladosti.

"Mladost ima stvarno odličnu mladu ekipu, koja može da parira svima u m:tel Premijer ligi BiH. Početak sezone i problemi sa korona virusom su ih poremetili, ali vratili su se i sve su snažniji. Mi jesmo bili favoriti i to smo opravdali u drugom poluvremenu. Pokazali smo da imamo karakter, postigli smo dva gola i osvojili vrijedne bodove".

Crveno-plave sada očekuju dvije izuzetno teške utakmice pred reprezentativnu pauzu - gostovanje Slobodi u Tuzli i dolazak sarajevskog Željezničara u Banjaluku.

"Sigurno nas očekuju dvije teške utakmice, Sloboda ima čvrstu ekipu, igrali smo protiv njih u Banjaluci i jedva pobijedili i biće nezgodno i neizvjesno na 'Tušnju'. Što se tiče utakmice protiv Željezničara na Gradskom stadionu, nadam se da ćemo ostvariti pobjedu jer smo u Banjaluci mi favoriti i tako ćemo se ponašati. Iako Željo u posljednje vrijeme ne pruža partije kakve se od njih očekuju, mi se uvijek više uzdamo u naše sposobnosti. Samo da mi budemo pravi, onda tri boda neće izostati, kako bismo što mirnije ušli u reprezentativnu pauzu".

Druga pozicija na tabeli nisu dovoljna ambicioznom banjalučkom klubu, a posebno mladom Lukiću, koji je uvjeren da dostizanje Sarajeva nije "nemoguća misija". To bi mu bilo mnogo draže nego da prestigne Benjamina Tatara (sedam pogodaka) na prvoj poziciji liste najboljih strijelaca.

"Iskreno, ne opterećujem se brojem postignutih golova, to samo dolazi po sebi, to je moj posao i trudim se naravno da ih postignem što više, ali mnogo mi je draže kad moj tim ostvari pobjedu i kada ostvarimo zajednički uspjeh. Kad je riječ o Sarajevu i prvom mjestu, ništa nije nemoguće. Mi smo od početka rekli da želimo prvu poziciju i nadam se da ćemo u tome i uspjeti na kraju sezone", zaključio je Lukić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC