• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Edukacija, oprema, treninzi sa vršnjacima i idolima, a sve besplatno - Sloga Doboj predstavlja BiH!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Realizacija projekta "Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu", koji se kroz podršku EU programa "ERASMUS plus" sprovodi u BiH, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Hrvatskoj, Sloveniji, Rumuniji i Turskoj počinje u januaru 2021. godine.

 FK Sloga Doboj učesnik projekta - Edukacija, oprema, treninzi sa vršnjacima i idolima, a sve besplat Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Razvojni centar za mlade iz Beograda, autor projekta, u saradnji sa Sindikalno edukativnim centrom iz Banjaluke i drugim organizacijama ima za cilj da revitalizuje obrazovnu i pedagošku ulogu sporta, u ovom konkretnom slučaju fudbala, s obzirom da se sprovodi u partnerstvu lokalnih fudbalskih klubova, omladinskih organizacija i fakulteta za sport i fizičko obrazovanje.

BiH će u ovom projektu predstavljati dobojska Sloga, a učešće su prihvatili i Grafičar iz Srbije, Gorica, iz Hrvatske, slovenački Maribor i Pelister iz Sjeverne Makedonije.

Možda će vas zanimati

Predsjednik Sindikalno edukativnog centra iz Banjaluke Božo Marić istakao je da je ovog puta fudbal stavljen u kontekst informisanja djece i mladih u sportu o aktuelnim zdravstvenim i bezbjednosnim rizicima.

"Cilj kome težimo može se rezimirati u 25 obučenih fudbalskih trenera, minimum 250 djece koja će proći kroz aktivnosti i preko 50.000 ljudi iz opšte populacije koji će doći do relevatnih informacija kroz prateću promotivnu kampanju", izjavio je Marić.

Prema njegovim riječima, projekat će obuhvatati niz različitih aktivnosti, između ostalog, istraživački i stručni rad na razvoju modula za obuku, obuku fudbalskih trenera za usvajanje razvijenog modula; primjenu stečenih znanja u klubovima iz kojih dolaze fudbalski treneri i na zajedničkim kampovima, kao i promotivnu kampanju koja podvlači obrazovnu ulogu sporta.

"Obrazovni sektor će pomoći u razvoju najprikladnijeg formata za rad u obliku novog modula za obuku trenera, omladinski sektor će pomoći u uvođenju neformalnog obrazovanja u sportskim aktivnostima, dok će uključeni klubovi testirati razvijeni model u sopstvenom okruženju i zajednički, na fudbalskim kampovima", rekao je Marić i dodao da će moto projekta biti "Ujedinjeni fudbalski sektor regiona za bolju i sigurniju budućnost djece i mladih".

Dalibor Stefanović, koordinator omladinskih selekcija Sloge izrazio je zahvalnost u ime Doboja, kluba i roditelja djece, Razvojnom centru za mlade iz Beograda i Sindikalno edukativnom centru iz Banjaluke i svim ostalim partnerima koji su uključili dobojski klub u realizaciju projekta.

"Ovim projektom naši treneri i naših stotinjak dječaka i djevojčica će dobiti besplatnu edukaciju, opremu, regionalne kampove na kojima će trenirati sa svojim vršnjacima i njihovim idolima, a da to neće koštati ni jednu jedinu marku, roditelje naše djece, klub i našu lokalnu zajednicu. Ovo je primjer jednog novog rada na našim prostorima i drago nam je što upravo Sloga iz Doboja prvi klub iz BiH koji će učestvovati u jednom ovakom lijepom projektu", naglasio je Stefanović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC