• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea nije izdržala, ali je pokazala zube: Favorizovani Tenerife teškom mukom do pobjede

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjajna partija Džekija Karmajkla, držali su se dugo Aleksandrovčani, ali na kraju ipak nisu uspjeli da izbjegnu drugi poraz u TOP 16 fazi FIBA Lige šampiona.

 Tenerife - Igokea FIBA Liga šampiona 4. kolo Izvor: FIBA

Igokea je u prvom odmjeravanju snaga sa španskim klubom u Laktašima doživjela ubjedljiv poraz 62:82, a večeras u dvorani "Santjago Martin Arena" je znatno popravila utisak.

Iako su poraženi, Aleksandrovčani su pružili žestok otpor, čak i vodili na poluvremenu, ali su krajem treće i početkom četvrte četvrtine pali i dozvolili rivalu da se raduje.

TENERIFE - IGOKEA 80:75 (22:16, 12:19, 27:21, 19:19)

Možda će vas zanimati

Fenomenalan meč odigrao je Džeki Karmajkl, ubacio je 26 poena, te imao sedam skokova, dok je Stiven Grej dodao 15.

Marko Jošilo postigao je prve poene na meču poslije laganog polaganja, nakon čega je Edin Atić realizovao oba slobodna bacanja. Igokea je tako povela 4:0, a domaćin je u uvodna dva minuta bio bez postignutog koša.

Bruno Fitipaldo zatim je uzvratio sa dvije brze trojke i očas posla španski tim je preokrenuo rezultat u svoju korist.

Držali su se Aleksandrovčani do 11:12, nakon čega je uslijedila mini-serija 6:0, pa je Dragan Bajić morao da zatraži tajm-aut. Ipak, Tenerife je na prvu pauzu otišao sa "plus 6" - 22:16.

Poprilično izjednačena igra viđena je u drugom kvartalu.

Iako su Španci u 13. minutu imali devet poena prednosti (27:18), uspjeli su "igosi" brzo da se vrate, četiri minuta kasnije dođu do egala 31:31 kada je Darko Talić pogodio trojku, a zatim i prednosti 33:31. Precizan je bio Džeki Karmajkl, te "natjerao" domaćeg trenera da zatraži minut predaha.

Uspjeli su gosti do odlaska na odmor da sačuvaju vođstvo, te na pauzu odu sa poenom prednost - 34:35.

Podsjetimo, Igokei je ovo treći susret, s obzirom da su "Igosi" prošle nedjelje pauzirali na evropskoj sceni zbog korona virusa u redovima San Pablo Burgosa.

SEMAFOR

Utakmica je zbog tehničkih problema počela sa skoro 25 minuta zakašnjenja. Naime, jedan od semafora iznad koša se pokvario tokom zagrijavanja igrača, pa su domaći morali da ga popravljaju, što je na startu pomalo poremetilo i jedne i druge.

Nije se Igokea dala, igralo se koš za koš, a Milan Vulić "vezao" je dvije trojke početkom treće četvrtine, pa je Bajićev tim ponovo stigao do svog maksimuma od četiri poena prednosti.

Ali, domaćin se razigrao u finišu treće dionice, Igokeu je stao šut, dok je Tenerife nanizao nekoliko koševa, prije svega van linije 6,75 i stigao do 61:53.

Ipak, Stiven Grej u posljednjem napadu pogodio je trojku i smanjio zaostatak na pet poena uoči odlučujućih 10 minuta.

Vidno umorni Aleksandrovčani pali su kada je bilo najpotrebnije. Ušli su i u problem sa ličnim greškama, a Tenerife je serijom 7:0 prvi put stigao do dvocifrene prednosti (68:56).

Bili su to prelomni trenuci meča, a Igokea do kraja nije uspjela da se vrati. Tek nakon tri i po minuta "praznoh hoda" Karmajkl je uspio da prekine seriju zahuktalog domaćina.

"Jurili" su "igosi" dvocifreni zaostatak, tri minuta prije kraja serijom 8:0, uz sjajno zakucavanje Karmajkla uz faul, prišli na "minus četiri", ali igrači Tenerifa uspjeli su da odbiju ovaj napad i privedu meč kraju.

Đorđi Šermadini bio je prvo ime domaćina sa 21 poenom, Bruno Fitipaldo postigao je 16, a Santi Justa 10.

Tenerife sada ima skor 3-1, Igokea ostaje na jednom trijumfu iz tri meča, te će ključne mečeve za drugu poziciju u grupi igrati protiv Burgosa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC