• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Durentovih 89 - Dođe do finala i postane zvijer: Dominira Olimpijskim igrama, njegove brojke su sulude!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Američki košarkaš ima tri zlatne medalje i sva tri puta bio je najbolji igrač finala!

 kevin durent i tri finala olimpijskih igara osvojio zlato i ubacio 89 poena Izvor: TANJUG/AP PHOTO/ERIC GAY

Kevin Durent godinama je jedna od najvećih NBA zvijezda, ali kada reprezentacija pozove - eto njega u nacionalnom timu. Bio je veoma važan faktor u posljednja tri pohoda na zlato, a i jutros je u finalu protiv Francuske blistao.

Nakon što je u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. godine ubacivao po 30 poena, jutros se zaustavio na jednom manje - 29!

Možda će vas zanimati

Dominacija velike zvijezde Bruklina počela je prije devet godina u Londonu kada je imao samo 23 godine, a opet preuzeo teret na svoja leđa. U finalnom meču reprezentacija SAD morala je da savlada Španiju kako bi stigla do zlata i to im je pošlo za rukom - 107:100.

Kao što smo rekli, Durent je ubacio 30 poena i bio najefikansiji igrač svog tima. Uz to, sa devet skokova bio je najbolji i u toj kategoriji. Amerikanci su tog ljeta do olimpijskog zlata stigli do poraza, Durent je postavio rekord po broju postignutih poena na jednim Olimpijskim igrama, a prosječno je bilježio 19,5 poena po meču.

Četiri godine kasnije ponovo je bio tu!

Ovog puta se igralo u Brazilu, a protivnik u finalu bila je Srbija. Ponovo je ubacio svoju dozu, 30 poena bez obzira na to ko je protivnik i kako je riješio da ga čuva tog dana. Amerikanci su pobijedili (96:66), a Kevin je stigao do svog drugog zlata. Zbog odličnog turnira koji je odigrao proglašen je za najboljeg američkog košarkaša te godine!

I onda, juriš na rekorde...

Znalo se da mu pred Tokio ne treba mnogo kako bi oborio rekord Karmela Entonija, čovjeka koji je postigao najviše poena na Olimpijskim igrama u dresu SAD. Nedostajalo mu je 25, što je ispunio već na meču grupne faze protiv Češke, a do kraja turnria se nije primio.

Iako se svakog ljeta priča o teškom i traumatičnom prelasku NBA igrača na FIBA pravila, Durenta ne možete zaustaviti. Tim Grega Popoviča mučio se ovog ljeta, turnir otvorio slabije nego što se očekivalo, ali kada imate Kevina Durenta...

Ma, čovjek je samo u finalima Olimpijskih igara postigao 89 poena!

Pogledajte detalje sa meča:

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC