• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda me je pogodio do srži, zajedno smo napravili čudo! Novica pričao o Ivkoviću: Nakon toga su nas gledali drugim očima

Autor Nikola Lalović

Novica Veličković se prisjetio dana u kojima je radio sa Dušanom Dudom Ivkovićem.

 Novica-Velickovic-pricao-o-Dudi-Ivkovicu Izvor: ArenaSportTV/Printscreen

Novica Veličković je nedavno na spektakularan način završio karijeru, utakmicom između Partizana i Efesa na kojoj je uz mnogo emocija sjajni krilni centar okačio patike o klin. 

Sada je gostujući na TV Arena sport pričao o mnogim delovima svoje profesionalne karijere, a osvrnuo se i na saradnju sa Dušanom Dudom Ivkovićem. 

"Ja sam imao vrhunski odnos sa njim i neku ulogu koju je on meni namijenio meni u reprezentaciji pogodio je do srži. Napravio je, tada 2008. kada je preuzeo reprezentaciju mlad tim, prosjek na je bio 21-22 godine. Stvarno smo napravili čudo od kvalifikacija gdje smo imali samo jedan poraz", prisetio se on. 

Upravo na dan njegove oproštajne utakmice Dušan Ivković nas je napustio.

"Desilo se da nas je na taj dan napustio i Duda Ivković koji mi je u jednom karijere mnogo pomogao, koga sam mnogo volio i na taj dan se sve pomiješalo", ispričao je Novica. 

On je istakao da je kroz reprezentaciju koja je 2009. godine na Evropskom prvenstvu poslije duge pauze uzela medalju mnogo igrača napredovalo. 

"Mnogo igrača je raslo kroz tu selekciju na reprezentativnom i na klupskom planu. Kada smo napravili taj prvi uspjeh 2009. godine ljudi su krenuli da gledaju na nas drugim očima", istakao je Veličković. 

Posebno je u radu sa Dušanom Ivkovićem istakao profesionalizam kao ključ uspjeha.

"Taj odnos, taj profesionalizam bio je fantastičan i mene je baš pogodilo kada nas je napustio. Pričao sam sa dosta saigrača taj dan i poslije toga i mislim da je to gubitak koji će se tek osjetiti. On je neko ko je stvarao i postavljao stvari na neki viši nivo iz godine u godinu. Kod njega se stvarno zna kako se radi, šta se radi, znali smo od ujutru kad se probudimo do uveče šta radimo. Veliki gubitak ne samo za našu košarku", rekao je emotivni Veličković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC