• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea dočekuje Split: Nastavak tradicije pobjeda "igosa" ili istorijski trijumf Dalmatinaca u Laktašima?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Premijerna utakmica petog kola ABA lige igra se u petak (18.00) u Laktašima, gdje će Igokea dočekati košarkaše Splita.

 ABA liga: Igokea - Split, najava, 5. kolo, Dragan Bajić, Aleksa Radanov Izvor: MN PRESS

Izabranici Dragana Bajića su dosad ostvarili po dvije pobjede i dva poraza, posljednji od Budućnosti u Podgorici, dok su Splićani zabilježili sva četiri poraza na startu nove sezone.

Ako gledamo tradiciju, dalmatinski tim nije imao mnogo sreće u Laktašima, gdje dosad nije ostvario nijedan trijumf, pa će probati da prekine neugodnu seriju.

Iskusni Roko Leni Ukić je sigurno košarkaš od kojeg će mnogo zavisiti igra gostiju iz Hrvatske s obzirom da je u dosadašnjem dijelu sezone prvi strijelac Splićana sa prosjekom od 9.5 poena i 4.5 asistencije po meču. S druge strane, domaćin svoje nade u nastavak tradicije u dvoboju sa Splitom polagaće u Markelu Starksu, koji je po meču bilježio učinak od 13 koševa i 4.75 asistencija.

Bajić je u najavi utakmice istakao da je poslije serije mečeva i zgusnutog rasporeda glavni cilj bio da odmori ekipu i da umor protiv Splita ne smije da bude izgovor.

"Rekao sam svojim igračima da za meč ne smije biti izgovor umor. Bili smo svjesni kada smo ulazili u ovu sezone da će te stvari da se dešavaju i da nam neće biti lako i tako sam im rekao da za ovu utakmicu sa Splitom prvo moraju mentalno da budu spremni i nikako da pomisle da uđu u utakmicu da će biti lako. Kako smo u utakmicu ušli protiv Zvezde mislim da tako moramo ući i u utakmicu sa Splitom ako želimo da ostvarimo pobjedu. Siguran sam da ovo mjerilo Splita sa četiri poraza na početku lige nije mjerilo kvaliteta njihovog tima. Znali smo da su igrali i sa Zvezdom, Partizanom i Budućnosti, a i ovaj poraz poslije produžetaka od Studentskog centra, ne smije nas ni u jednom trenutku opustiti. Mi moramo da damo maksimum od sebe i da ispoštujemo sve što se dogovorimo u ovoj pripremi za utakmicu ako želimo da ostvarimo pobjedu. Pobjeda nam bi sigurno puno značila za nastavak takmičenja kako u Ligi šampiona tako i ABA ligi i ja se nadam dobrom odgovoru mojih igrača. Pozivam publiku da nas podrži i na ovom meču kao što je to bilo i do sada", rekao je Bajić.

Izvor: FIBA Champions League

Junak pobjede nad Crvenom zvezdom, Aleksa Radanov složio se sa trenerom Bajićem da nimalo neće biti lako protiv Splićana.

"Očekuje nas nimalo lagan meč protiv ekipe Splita. Sigurno će doći motivisani, s obzirom da imaj skor od 0-4 i sigurno je da će dati sve od sebe da bi pobijedili u ovom meču. Oni su imali četiri teške utakmice koje su igrali na visokom nivou, samim tim očekujemo jedan kvalitetan meč. Nadam se da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da ostvarimo trijumf, s obzirom da smo prošlo kolo izgubili od Budućnosti, koji je bio veoma težak za nas. Nadam se da ćemo sutra ostvariti novu pobjedu", rekao je Radanov.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC