• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda htjela svog bivšeg centra, on zakasnio sedam dana: Uspio je da dobije otkaz, ali sad ne može u Evroligu!

Autor Dušan Ninković

Snažni centar bio je blizu drugog dolaska u Beograd, ali nije uspio da raskine ugovor na vrijeme.

 lendri noko dobio otkaz u baskoniji Izvor: MN PRESS

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Lendri Noko (27) slobodan je u izboru nove sredine, pošto je njegov ugovor sa Baskonijom raskinut! Kako je na zvaničnom sajtu preneo španski klub, saradnja koja je trebalo da traje do kraja sezone sporazumno je prekinuta.

Ovo je logičan slijed događaja, pošto je noko bio nezadovoljan minutažom i ulogom u španskom timu kod hrvatskog trenera Nevena Spahije.

Možda će vas zanimati

Zbog toga je propuštao treninge tima, čak se nije pojavio ni na derbiju u Evroligi protiv Barselone, a klub je odlučio da kazni takvo ponašanje. Lendri Noko nije bio u sjajnim odnosima ni sa prethodnim trenerom Duškom Ivanovićem, koji ga je jednom ostavio van tima, pa je razlaz bio najbolja opcija za obje strane.

Centar iz Kameruna prije nekoliko mjeseci pojačao je Baskoniju, nakon što je odbio ponudu Crvene zvezde da produži ugovor i ostane u klubu i tokom ove sezone. Opredijelio se za novi izazov, ali stvari od početka nisu funkcionisale. Zbog toga što se u Baskoniji nije pronašao Noko se pominjao kao jedno od pojačanja crveno-bijelih u posljednjim satima prelaznog roka za igrače u Evroligi.

Crveno-bijeli su mogli da angažuju pojačanje iz drugog tima koji igra Evroligu samo do 28. decembra, a to se nije desilo...

Zakasnio je Noko sa raskidom ugovora u Španiji, iako je djelovalo da bi mu u tom trenutku povratak u Beograd bio najbolja opcija.

Tokom profesionalne karijere Noko je igrao u Italiji, SAD (Razvojna liga), Turskoj, Njemačkoj, Srbiji i Španiji. On je pohađao koledž Klemson, ali 2016. godine nije izabran na NBA draftu. Pažnju u evropskoj košarci privukao je na sebe partijama u Albi iz Berlina, za koju je nastupao dvije sezone.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC