• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakularan meč u Sarajevu! Spars srušio Širokobriježane tek poslije dva produžetka!

Autor Dragan Šutvić

Spars i Široki opravdali su epitet derbija!

 spars pobijedio široki u ligi bih  Izvor: Druga ABA liga/KK Spars/Muhidin Hodžić

Dva produžetka morala su da budu odigrana da bismo dobili pobjednika okršaja Sparsa i Širokog!

Na kraju je to bio sarajevski tim, koji je uknjižio osmi trijumf, dok je hercegovačka ekipa upisala četvrti prvenstveni poraz:

SPARS – ŠIROKI 98:90

Možda će vas zanimati

I jedna i druga ekipa učestvovale su protekle nedjelje na veoma zahtjevnom ABA 2 turniru u "Boriku", a u prvom meču nakon banjalučke smotre prikazali su sjajnu košarku, gdje smo pobjednika dobili tek nakon 50 minuta igre!

Nakon dvije četvrtine domaćin je imao prednost od devet poena (41:32), koliko je iznosilo vođstvo Sarajlija i četiri minuta prije kraja treće dionice (47:38).

Ipak, kraj trećeg i početak četvrtog kvartala u potpunosti su pripali gostima, koji su serijom 16:2 stekli plus od pet poena (49:54) na manje od sedam minuta do kraja.

Spars je, međutim, uspio da se vrati, te se poslije poena Mašana Vrbice za 66:66 ušlo u produžetak...

A tek onda je uslijedila drama!

Kada je prvotimac Sparsa Marko Ramljak spojio dvije trojke za 81:78 krajem prvog produžetka, izgledalo je da će moći da se pohvali ulogom junaka na ovom meču.

Međutim, Široki je potom krenuo u napad, poprilično konfuzan, ali je situaciju "iščupao" Luka Božić, pogodivši trojku uz faul, te iskoristivši dodatno slobodno bacanje.

Potom je Mateo Čolak morao na klupu zbog pet ličnig grešaka, Remi Abel je zatim pogodio samo jedno slobodno bacanje, da bi, poslije pogrešnog dodavanja Širokog, Spars imao još četiri sekunde za posljednji napad.

Sarajlije, međutim, nisu bile precizne u šutu za tri poena, pa je moralo da se igra još pet minuta, u kojima je, ipak, domaći sastav prikazao bolju košarku.

Sve do posljednjih sekundi, odnosno do trojke Luke Božića za konačnih 98:90, tim sa Pecare je postigao samo dva poena iz igre, što je domaćin znao da kazni i upiše veoma važan trijumf.

Spars će naredni meč odigrati 5. marta, kada će u okviru Lige BiH gostovati Leotaru, kojeg sutra uveče očekuje finale Kupa Republike Srpske protiv Borca Banja Luka.

Širokobriježani se, sa druge strane, okreću nastupu na završnom turniru Kupa BiH, koji će predstojećeg vikenda biti održan u Banjaluci, a na kojem će, osim njih i osvajača Kupa RS, još nastupiti branilac trofeja Igokea i Sloboda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC