• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije samo Jokić stradao! NBA siledžija gurao prst u oko i Hardenu, Džejmsu... Godinama to radi i ne prestaje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Drejmond Grin iz sezone u sezonu govori da ne želi da namjerno povredi rivale, ali mu guranje prsta u oko već postaje zaštitni znak.

 drejmon grin gura prste u oči protivnika Izvor: YouTube/Bleacher Report/House of Highlights/TV Arena sport Premium

Krilni centar Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin (32) nasrnuo je prošle noći na Nikolu Jokića i rukom ga udario po licu, gurnuvši mu prst u oko. Bio je to krajnje nesportski potez i teško je tvrditi da Amerikanac nije imao namjeru da naudi najboljem košarkašu lige. Nažalost, on je po takvim gestovima i ranije bio poznat. I to posebno u plej-ofu.

Na primjer, Džejms Harden je nastupajući za Hjuston protiv Golden Stejta krenuo na prodor u aprilu 2019, a onda je Drejmond podigao ruku ka njegovom licu i povrijedio mu je oko. "Brada" je ustao i imao je probleme poslije toga, a oko mu je bilo crveno. I takođe je bila prva četvrtina, kao i prošle noći kada je napao Jokića.

Možda će vas zanimati

"Jedva da sam mogao da vidim. Samo sam pokušao da se vratim na teren i da pomognem saigračima. Sve mi je prilično mutno. Nadam se da će biti bolje iz dana u dan", rekao je poslije tog faula Harden, dok mu se Grin izvinio.

Izvor: Profimedia

"Napravio sam grešku što sam ga udario u oko. Samo sam htio da ga zaustavim. Ne želim da bilo koga povrijedim. Mnogi ljudi zaborave da kada se neko povrijedi zbog vas, onda živite s tim svakog dana i svake sekunde svakog dana. Nije tu u pitanju samo ta utakmica", rekao je Grin, mada su njegovi raniji i kasniji postupci pokazali da i nije bio sto odsto iskren.

Nasrtao je Grin i na Lebrona Džejmsa, u "mjehuru" u Orlandu, gdje je u završnici utakmice Golden Stejt - Lejkersi takođe utrčao pod koš Voriorsa, a tamo ga je dočekao Drejmondov prst u oku.

Pao je na parket i trpio je očigledan bol, a onda je morao da uz pomoć saigrača ode do klupe. "Kada mi je Drejmond nabio prst u oko, doslovno sam vidio tri obruča do kraja. Samo sam šutirao u srednji", rekao je Lebron nakon te utakmice.

Drejmond Grin Lebron Džejms
Izvor: Youtube/Bleacher Report

Slučajno ili ne, Drejmond Grin gurnuo je Džejmsu prst u oko i u prvoj utakmici velikog NBA finala Golden Stejt – Klivlend, 2018. Lebronu je oko poslije toga dugo bilo crveno, kao i Hardenu.

Izvor: Twitter/Sports centre

Grin je na isti način nasrtao i na Džej-Džej Redika, i kada je poznati šuter nosio dres Klipersa i kada je nastupao za Filadelfiju. Bilo je tu i žešćih obračuna od guranja prstiju u (Redikovo) oko, a poslije svega on mu nije mnogo zamjerio, već ga je nedavno ugostio i u svom podkastu. Ipak, činjenica je da je Drejmond i na njega nasrtao tako nesmotreno i nesportski.

Jokić će sigurno sljedeći put povesti još više računa kada stane naspram Grina na teren u petoj utakmici plej-of serije, na terenu Golden Stejta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC