• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda spremna za ono glavno - bitku za trofeje: "Borili smo se za ovo što imamo, moramo to da iskoristimo"

Autor Dragan Šutvić

Crveno-bijeli se pripremaju za početak najvažnije faze sezone.

 crvena zvezda olimpija ognjen dobrić najava  Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde spremaju se za prvi meč polufinala plej-ofa ABA lige protiv Cedevita Olimpije (četvrtak, 12. maj), a bek crveno-bijelih Ognjen Dobrić govorio je o tome koliko je ekipa fokusirana na taj susret poslije brojnih problema.

"Regularni dio sezone je bio vrlo zahtjevan i težak. Posebno u okolnostima i situacijama u kojima smo se mi nalazili. Tu mislim na brojne povrede sa kojima smo ušli u sezonu, uključujući i mene, kasnije problemi sa koronom, nemogućnost da treniramo zajedno kao tim, što nismo mogli da uradimo skoro do završetka regularnog dijela sezone. Povrede brojnih igrača, neke i to vrlo važne utakmice u regionalnoj i Evroligi smo odigrali i bez četvorice – petorice igrača u timu. Gotovo da nema nikoga ko nije bio povrijeđen ove sezone. Zbog svega toga, smatram da smo odradili dobar posao tokom 26 kola regionalne lige, i u takmičenju Evrolige takođe, ali ono najvažnije tek sledi. Nema situacije u kojoj nismo trpili kao ekipa ove sezone, ali ne žalimo se, izneli smo i izborili se kao tim i grupa, i sada se okrećemo onome što nas očekuje, a to je završnica sezone, u kojoj se naši ciljevi znaju".

Možda će vas zanimati

Klub je u petak pustio u prodaju karte za ovaj meč (karte će biti u prodaji i na dan utakmice u četvrtak na blagajnama hale Aleksandar Nikolić), a ekipa Dejana Radonjića dobila je krajem aprila i početkom maja nekoliko nedjelja praznog hoda, da se spremi i odmori za ono glavno.

Radonjićev tim je ove sezone prolazio faze u kojima je igrao i po 12 utakmica mjesečno, a sada nevjerovatno zvuči da nije imao takmičarski meč od 23. aprila i duela protiv Igokee. Tronedjeljna pauza zato djeluje kao vječnost crveno-bijelima.

"Tako je, kako je. Jeste malo duža pauza, ali iskoristili smo je da se odmorimo, pokušavamo da se oporavimo od povreda, neke nisu lake, treniramo i pripremamo se za ono što slijedi, a to je ekipa Cedevita Olimpije. Pokazali su ove sezone da se radi o vrlo dobroj ekipi sa puno iskusnih igrača, pojačali su se tokom sezone doveli Ferela, Omića i Dragića, imaju dugu klupu i vrlo kvalitetne igrače. Toj utakmici i seriji ćemo pristupiti vrlo ozbiljno i maksimalno motivisano. Ovo je polufinale, i idemo korak po korak i utakmicu po utakmicu kao i do sada".

Dobrić je pozvao navijače da budu u "Pioniru" uz ekipu u najvažnijim utakmicama sezone.

"Mi smo se kroz ovih 26 kola borili za ovo što sada imamo, i što moramo da iskoristimo, a to je domaći teren i naši navijači na tribinama. Čeka nas teška utakmica, ali sa našim navijačima u ovakvim situacijama je uvijek lakše. Na toj atmosferi na tribinama koju prave naši navijači zaista nam zavide mnogi. Mi smo zajedno prošli toliko toga u prethodnim sezonama sa našim tribinama i navijačima, kreće plej-of, utakmice za trofeje, trenutak kada su nam potrebne pune tribine i podrška da krenemo dobro i pobjedom u ovu završnicu. Mislim da im posebna pozivnica za četvrtak nije potrebna, znaju šta im je činiti", dodao je Dobrić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC