• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O sinu Peđe Stojakovića priča cijela Amerika!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nasljednik Peđe Stojakovića pričao je o koledžu, izborima, načinu na koji razmišlja...

 Sin Peđe Stojakovića bira koledž Izvor: Profimedia

Sin Peđe Stojakovića nalazi se na rasksnici. Andrej Stojaković (18) bira koledž na kom će nastaviti karijeru, a spisak je skratio na šest imena - Djuk, Oregon, Stenford, Teksas, UCLA i Virdžinija.

Krilni košarkaš je u julu napunio 18 godina, visok je 201 centimetar i išao je u srednju školu "Jezuit" u Sakramentu. Sada je na njemu da napravi izbor, među imenima svakako se izdvajaju dva.

Prvi je Djuk, koji je do skoro trenirao legendarni Majk Kžiševski i na kom su ponikli Kajri Irving, Zajon Vilijamson, Paolo Bačero, omraženi Kristijan Lejtner...

"Pričao sam sa trenerima Jonom Šejerom i Džaijem Lukasom oko mjesec dana. Džai me je gledao dok je bio u Kentakiju, prešao je na Djuk i tamo je svima pričao o meni. Sada je stigla ponuda", rekao je Stojaković za portal "247sports".

Drugi koledž je UCLA. Navodno je Andrej njima najbliži zbog blizine, jer se nalazi u Los Anđelesu. Tamo su ponikli Karim Abdul-Džabar, Bil Volton, Rasel Vestbruk, Redži Miler...

"Treneri Daren Savino i Mik Kronin su me često kontaktirali. Lijepo sam se proveo tamo kada sam ih posjetio. Treneri Nejt Džordžton i Ivo Simović su mi objasnili proces i tradiciju univerziteta. Blizu je moje kuće. Neće taj faktor igrati ključnu ulogu za moj izbor, ali je ta škola puna istorije i tradicije. Nestvarno mi zvuči što uopšte pričam sa njima."

Imao je Andrej samo lijepe riječi i o ostala četiri koledža, Oregonu, Stenfordu, Teksasu i Virdžiniji. Naglasio je da će još neke od njih sigurno posjetiti prije konačne odluke.

"Svaka od tih škola ima stvari koje mi odgovaraju, ali u isto vrijeme moram da vidim i šta je to što mi ne odgovara. Svih šest su zaista sjajan izbor, imaju istoriju, sjajne igrače koji su tu igrali. Jedva čekam da odem i da ih vidim sve."

Za sada je posjetio UCLA i Stenford, pa će u zavisnosti od rasporeda vidjeti za ostale posjete. Koliko je tražen govori i to da su ga zvali i Tenesi, Indijana, Kanzas, Kentaki, LSU...

"Sada sam u mnogo boljem položaju nego kada je sve počelo. Osjećam se dobro pred donošenje odluke. Pričao sam sa mnogim igračima iz moje klase, želio sam da vidim o čemu oni razmišljaju i da li bih možda sa nekim od njih mogao da zaigram zajedno u nekoj od ovih šest škola. Uživaću u procesu, pa ću vidjeti gdje će da me odvede."

Kako Peđin sin razmišlja možda najbolje govori i izjava koju je dao na samom kraju. Zna da mora da razmišlja i o drugim stvarima, ne samo o košarci...

"Košarkaška tradicija je sjajna na svih šest koledža, jedna od stvari na koju ću obratiti pažnju jeste moj doprinos. Odnosno gdje mogu da dođem i odmah da pomognem da pobjeđujemo. Međutim, meni je škola veoma važna. Ponosim se time i moram da razmišljam i o životu poslije košarke", zaključio je Stojaković.

Ovo su njegovi roditelji Peđa Stojaković i Aleka Kamila:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC