• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor BiH pojasnio razloge ostavke: Neki nemaju razumijevanja, strpljenja, vrše namjerne opstrukcije i ponižavanja

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Bosne i Hercegovine Goran Lojo je podnio ostavku poslije poraza od Njemačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a naknadno je pojasnio razloge svoje odluke.

 Goran Lojo pojasnio razloge ostavke na mjesto selektora BiH Izvor: FIBA

Ubjedljivim porazom na Ilidži, "zmajice" su neuspješno završile kvalifikacije za Eurobasket u Sloveniji i Izraelu.

Odmah nakon utakmice Goran Lojo je podnio ostavku i obećao da će u roku od pola saopštenjem pojasniti razloge za tu odluku.
Obećanje je ispunio i na svom "Fejsbuk" profilu objavio saopštenje koje prenosimo u cjelosti.

"Nakon večerašnje utakmice, povlačim se sa pozicije selektora ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Moj ugovor svakako ističe nakon EP 2023. godine. Kako se nismo plasirali, ovo večeras je bila moja posljednja utakmica na klupi najdražeg tima. Odlazim ponosan na sve što smo napravili zajedno sa igračicama ekipom od 2017. godine naovamo. 2017., kada sam preuzeo reprezentaciju, nismo imali niti jedan bod na oficijelnom FIBA rankingu.

Danas smo 14. reprezentacija svijeta i 6. Evrope, prema posljednjoj FIBA ranking listi.

Ostvarili smo najbolji rezultat u istoriji timskih olimpijskih sportova koje je jedna reprezentacija BiH postigla, 5.mjesto u Evropi. Zatim smo pobijedili olimpijskog viceprvaka Japan te se tako plasirali na Svjetsko prvenstvo, među 12 najboljih ekipa na svijetu. I to prvi put u istoriji bh. košarke.

Za sve uspjehe, zaslužni smo svi zajedno, moje igračice, ja kao trener, te moj 'stuff' na čelu sa legendom bh, evropske i svjetske košarke, Razijom Mujanović.

Došlo je do smjene generacija, treba proći određeno vrijeme da se nova ekipa uigra i poklope ostale stvari koje su bitne za timski uspjeh. Nažalost,  neki nemaju razumijevanja, niti strpljenja, neki vrše namjerne opstrukcije i ponižavanja ženske košarkaške reprezentacije BiH u posljednje vrijeme, imaju neke druge interese o kojima ne bih u detalje.

Za tim nema potrebe jer unutar KSBiH postoje tijela koja će, nadam se, riješiti tu problematiku što prije zbog bolje budućnosti košarke u BiH. Razmišljao sam od odlasku već nakon Svjetskog prvenstva u Australiji, ali poslije neviđenih pritisaka i opstrukcija na žensku košarkašku reprezentaciju, odlučio sam ostati i okončati ovaj ciklus.

Od ničega smo došli do najvećeg uspjeha u istoriji bh. timskih sportova i to nam niko nikada neće moći osporiti.

Odlazim i prepuštam svoju poziciju nekom novom koga odredi Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH i želim mu svu sreću u daljem radu. S poštovanjem, Goran Lojo, selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC